Castro (83 de ani) a criticat şi prestaţia arbitrilor în meciurile jucate de echipele sud-americane, precizând că este sigur că Uruguay are forţa necesară pentru a învinge Olanda, în această seară, şi a se califica în ultimul act al Cupei Mondiale din Africa de Sud.

"Majoritatea suporterilor nici măcar nu ştiu pe ce continent este Uruguay, însă mi s-a părut că în Africa de Sud, arbitrii au fluierat mai mereu împotriva echipelor sud-americane", a spus "El Lider Maximo", adăugând că "toate deciziile din meciul pierdut de Brazilia cu Olanda au fost în favoarea europenilor. Brazilienii au rămas în zece jucători într-un moment crucial, lucru care nu ar fi trebuit să se întâmple".

"O finală între două echipe europene ar fi una mai lipsită de culoare şi de frumuseţe decât oricare alta din istoria fotbalului", a precizat Fidel Castro.
Stadionul "Green Point" din Cape Town găzduieşte astăzi prima semifinală a Mondialului sudafrican, de la ora 21.30, în direct la TVR 1, urmând a se afla faţă-n faţă Olanda şi Uruguay. Sudamericanii sunt puşi în situaţia de a salva onoarea continentului lor, după ce superfavoritele Brazilia şi Argentina au ajuns deja acasă.