Expediţia va dura aproximativ două luni şi va fi una dintre cele mai dificile ascensiuni de până acum, atât din punct de vedere al logisticii şi al traseului, cât mai ales al condiţiilor climaterice existente la respectiva altitudine, cu atât mai mult cu cât cei doi temerari clujeni îşi propun o ascensiune curată, fără aport de oxigen suplimentar.

„Apreciez în mod deosebit tăria de caracter şi perseverenţa salvamontistului clujean Vasile Cipcigan, un veritabil ambasador al Clujului şi al sporturilor montane din România. Curajul dovedit, alături de calităţile sale fizice şi sportive de excepţie constituie tot atâtea motive în plus pentru ca iubitorii muntelui şi turiştii să se simtă în deplină siguranţă pe teritoriul judeţului nostru, convinşi fiind de profesionalismul tuturor membrilor Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo”, a declarat preşedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tişe.

În prezent, alpinistul clujean, care activează ca şi şef al formaţiei de salvatori montani din cadrul Salvamont-Salvaspeo Cluj se află în plin proces de recuperare şi refacere în urma degerăturilor suferite cu prilejul ultimei expediţii derulate în Himalaya.

El a reuşit la 1 octombrie 2016 să atingă vârful Manaslu, de 8.156 de metri, din Himalaya, fiind primul clujean cu o astfel de performanţă.

Pentru noul proiect, pregătirile vor debuta în luna aprilie, în paralel cu demersurile de strângere a fondurilor necesare unui atât de ambiţios proiect. „Având în vedere aportul pe care proiectul „Şapte Paşi pe Acoperişul Lumii” îl are la promovarea imaginii judeţului, Consiliul Judeţean Cluj s-a implicat pe parcursul timpului în susţinerea acestuia, oferind o parte din suportul logistic şi financiar necesar reuşitei acestor expediţii”, a precizat forul judeţean.