Evenimentul Zilei > Actualitate > Cluj. Italianul pistolar, cultiva canabis industrial
Cluj. Italianul pistolar, cultiva canabis industrial

Cluj. Italianul pistolar, cultiva canabis industrial

Procurorii DIICOT au decis să îl trimită în judecată pe cetățeanul italian Sandrelli Roberto, pentru trafic de droguri. A fost prins după ce a comis un jaf cu mână armată.

Italianul a fost arestat în 2019, de către Curtea de Apel Cluj, pentru tâlhărie armată care a avut loc la o filială CEC Bank din Cluj Napoca. Sandrelli Roberto a intrat mascat și înarmat cu un pistol în filiala bancară și le-a cerut angajatelor să îi dea banii. Polițiștii susțin că una dintre angajate a apăsat butonul de panică și a refuzat să asculte de ordinele lui Sandrelli. ”Atunci, italianul s-a speriat și a fugit repede. După un an de zile l-am prins și a fost arestat”, spune un polițist.

În momentul în care i-au făcut percheziție, polițiștii au descoperit în locuința închiriată de Sandrelli Roberto, un adevărat depozit de droguri. ”În intervalul 14-15 mai 2019, SR, inculpat în dosarul nr. 265/117/2020, a deținut și a cultivat, fără drept, droguri de risc la locuința sa după cum urmează: cantitatea totală de 758,7 gr. de rezină de cannabis, un cântar electronic pe care s-a pus în evidentă THC si un dispozitiv pentru măruntit – grinder pe care s-a pus în evidentă THC. SR a cultivat două plăntuțe de cannabis cu masa de 0,4 gr. Drogurile de risc au fost deținute și cultivate în scopul traficării pe piața de consumatori. La data de 20.01.2020, SR a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc, infracțiune prevăzută și pedepsită de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000”, ne-a comunicat judecătorul Mihai Ghica de la Tribunalul Cluj. În acest dosar, procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a lui Sandrelli

Italia să mai aștepte

Dacă în România, Sandrelli Roberto are de dat socoteală în mai multe fapte grave, procurorii din Italia au cerut, la rândul lor, arestarea de urgență a acestuia pentru alte fapte grave comise. În Italia, Roberto Sandrelli a fost arestat pentru și condamnat pentru comiterea a două infracțiuni de tâlhărie înarmată. ”Admite cererea formulată de autoritățile judiciare din Italia cu privire la executarea mandatului european de arestare, emis la data de 26.03.2019, de către Procuratura Republicii de pe lângă Tribunalul din Lucca, procuror Lucia Rugani, față de persoana solicitată Sandrelli Roberto, în vederea executării unei pedepse rezultate de 5 ani si 2 luni închisoare pentru săvârșirea a două infracțiuni de tâlhărie, prev. de art. 628 III din Codul penal italian”, au decis, în 2019, judecătorii de la Curtea de Apel Cluj. Prin același verdict, magistrații au mai dispus ca predarea lui Sandrelli să se facă, efectiv, abia după ce va fi condamnat pentru faptele comise în Cluj Napoca.