Clubul miliardarilor filantropi deschis de Bill Gates şi Warren Buffet a ajuns la 92 de persoane

Clubul miliardarilor filantropi deschis de Bill Gates şi Warren Buffet a ajuns la 92 de persoane

Numărul miliardarilor care au sprijinit iniţiativa Giving Pledge a celor mai bogaţi americani, Bill Gates şi Warren Buffett, luându-şi angajamentul public de a dona mai mult de jumătate din avere în scopuri filantropice, a crescut la 92 de persoane, se arată într-un comunicat emis de Fundaţia "Bill şi Melinda Gates".

Printre ultimii care au aderat la această iniţiativă, potrivit textului dat marţi publicităţii, figurează 11 reprezentanţi ai celor mai bogate familii din SUA, între care directorul executiv al Netflix, Reed Hastings, şi preşedintele Consiliului de administraţie al Intel, Gordon Moore.

"Acest grup nou a adus experienţa sa diversă în afaceri şi acte de caritate, ceea ce va îmbogăţi dialogul nostru despre cum să facem mai eficientă filantropia", se menţionează în comunicatul citat de Bloomberg.

Campania de caritate Giving Pledge a debutat în iunie 2010. Deja peste câteva luni, aproximativ 40 de miliardari din SUA au semnat "jurământul de a face donaţii", între care regizorul George Lucas, primarul New York-ului, Michael Bloomberg, cofondatorul companiei media AOL Inc., Steve Case, fondatorii Facebook, Mark Zuckerberg şi Dustin Moskovitz.

Ne puteți urmări și pe Google News

Elementul obligatoriu al alăturării la această iniţiativă este actul de "confirmare publică" a intenţiilor prin semnarea unui angajament cu privire la donarea a mai mult de jumătate din averea personală în scopuri de caritate, în timpul vieţii sau după moarte.