Evenimentul Zilei > International > Clubul BURLACILORr din ISIS: Luptătorul britanic „Hamza cel înfometat” și prietenii lui se plâng că nu-și găsesc MIRESE în Siria
Clubul BURLACILORr din ISIS: Luptătorul britanic „Hamza cel înfometat” și prietenii lui se plâng că nu-și găsesc MIRESE în Siria

Clubul BURLACILORr din ISIS: Luptătorul britanic „Hamza cel înfometat” și prietenii lui se plâng că nu-și găsesc MIRESE în Siria

Hamza Parvez și-a părăsit casa din Londra și a plecat în Siria, în urmă cu 11 luni, dar în ciuda faptului că numărul mireselor pentru jihadiști crește, se pare că niciuna dintre femei nu vrea să se mărite cu luptătorul britanic, scrie publicația Daily Mail.

Doi dintre prietenii apropiați ai lui Hamza au scris și ei despre frustrarea de a fi rămas burlaci în Siria.

Mahza Parvez are 22 de ani și deși a trecut aproape un an de când a sosit în Siria, nu a reușit să-și găsească o soție și trăiește cu alți tovarăși necăsătoriți din grupul luptătorilor jihadiști. 

Cunoscut sub numele de Abu Hamza al-Britani, luptătorul pakistanezo-britanic, s-a mutat recent în capitala de facto a Statului Islamic din Siria, Raqqa, pentru a-și găsi „jumătatea”. El locuiește acum într-o casă, alături de un grup de luptători vobitori de limba engleză, care provin din Belgia, Finlanda și Australia.

Și prietenul său belgian, Abu Mariya al-Belgiki, este la fel de frustrat, la șase luni de la sosirea în Siria, pentru că, la fel ca Hamza, „se luptă” cu viața de burlac. Câțiva dintre luptători au postat mesaje pe rețelele de socializare, în care își manifestau nervozitatea că nu reușesc să scape de viața lor singuratică din Siria. 

Al-Belgiki scria recent pe Twitter: „Un alt frate s-a căsătorit…Durere…LOL…Mă bucur pentru el, dar totuși…durere”. „Căsătoria pentru mujahedini, în speciali pentru noi, care venim din Europa, este o mare problemă. Nu există femei pentru noi aici”, mai scria el.

Lamentările continuă cu texte de genul: „Chiar când ești aproape să îți găsești perechea…Totdeauna este (sîc!) altcineva mai bun decât tine…Nu ai nicio șansă, aceasta este realitatea vieții”, se plâng tinerii luptători. 

Împreună cu prietenul său Mohammed Nasser, Hamza Parvez a călătorit în Siria, în mai 2014, spunându-le părinților săi că merge în Germania.

Posibil la sfatul lui Parvez, al-Belgiki și-a cumpărat recent un animal de companie, pentru a-și alina singurătatea. Așa că luptătorul belgian și-a fotografiat cele două păsări verzi, aflate într-o colivie, alături de o armă automată AK-47.