Ministrul Alexandru Nazare s-a găsit să posteze pe Facebook o fotografie cu el la 7 ani. Frumos, o amintire încărcată probabil de nostalgie. El, la 7 ani, în 1987, mergea în excursii cu clasa I sau în tabără. N-avea nicio grijă, nu-i zicea mama când intrau într-un magazin că nu-i cumpără ceva de pe raft fiindcă n-are bani. Atunci bani erau, doar că nu prea aveai multe de cumpărat. Azi însă, copiii de 7 ani aud mereu din gura părinților că nu li se poate cumpăra ceva pentru că nu au bani, că mai e până la salariu, că acum trebuie să plătim întreținerea sau să-ți cumpărăm caietele cerute de „doamna” la școală etc, etc.

Să-i amintesc ministrului finanțelor cât îi costă pe părinții care vor ca băiatul lor sau fetița să facă un sport? Tenis, dansuri sportive, gimnastică, înot, scrimă…totul costă enorm, iar o familie cu venituri normale nu-și poate permite. Învățământul, prin Constituție, e gratuit. Știu Alexandru Nazare și ceilalți politicieni din toate partidele câți bani dau părinții pe caietele speciale care se cer elevilor la școală? Știu ei că la țară, din cauza sărăciei, învățământul nu mai e învățământ de secolul 21 și că e mult, mult mai prost decât pe vremea lui Ceaușescu? Nu-i îngrijorează cifrele de abandon școlar?

Nu sunt bani pentru majorarea alocațiilor, așa cum s-a promis în campania „noi suntem mai buni, dați-ne puterea!”. De ce tocmai pentru copii să nu mai fie banii ăia puțintei?! Îi ajungeau mamei să-i ia micuțului în fiecare zi câte un covrig.

Ați greșit grav, domnule ministru de finanțe Alexandru Nazare când v-ați stors creierii și ați scris ieri, de Ziua copilului, pe Facebook, textul-urătură: „Dragi copii, să fiți iubiți, sănătoși, fericiți și să vă bucurați în fiecare zi, pentru că meritați tot binele din lume! La mulți ani!”.

Ei, copiii merită tot binele din lume, iar părinții lor v-au crezut când ați cerut voturile – se lămuriseră cu PSD – și v-au pus în fruntea statului. Să aveți birouri frumoase, mașină la scară, sepepiști, vacanțe și călătorii peste hotare, acces la cabinete medicale private. Le aveți, dar viața românilor în slujba cărora sunteți ca demnitari politici nu s-a schimbat în bine. Sperau părinții ca dragii lor copii să se bucure în fiecare zi, așa cum spuneți . Ei bine, sunt mulți-mulți copii care nu se bucură nici măcar o dată pe săptămână.

E cinic mesajul ministrului finanțelor pentru realitatea pe care o trăim, chiar dacă nu asta i-a fost intenția. A venit să ne șteargă amărăciunea cu un giumbușluc useristul Iulian Bulai, deputatul-șef de la Cultură. El a oferit copiilor și părinților lor o fotografie în care avea baloane colorate-n cap. Pe cele din mâini le împletea și le vindea copiilor. Mesajul lui suna așa: „ „La mulți ani tuturor copiilor! Poza e din vara lui 2005. Eram adolescent și făceam bani împletind baloane. Din banii câștigați cumpăram multe cărți, călătoream în toată Europa, sau o ajutam pe mama mea. Mulțumesc, copilărie! Mulțumesc, adolescență! Aveam tot ochelari rotunzi”, a scris deputatul USR pe contul personal de socializare.

Mai pe șleau spus: „La muncă, nu la-ntins mâna, copii!”. Mișto, domnule deputat, precizarea de la final! Bine că ați zis că aveți ochelari rotunzi, că nouă ni se tot pare că aveți ochelari de cal. La următoarea poză sau intervenție politică sau prin vreun studio de televiziune poate reușiți să ne convingeți că nu-i așa.

Lipsit de idei pentru un mesaj de Ziua copilului a fost și liderul PSD, Marcel Ciolacu. Parcă e scris de vreun veteran de la Scânteia: „Copiii sunt raiul nostru, dăruit în fiecare zi printr-un simplu surâs. La mulți ani, copii!”. Lăsați, domnule Ciolacu, trebuia să le construiți copiilor un rai când PSD a fost la putere, ca ei să fie îngerașii noștri fericiți! Or, dacă ne amintim, parlamentarii partidului s-au opus la vot pentru majorarea alocațiilor pentru că era o inițiativă legislativă liberală. De care, până la urmă, s-a ales praful, așa cum am arătat mai sus.

Despre programul artistic al lui Ludovic Orban, oferit copiilor în Palatul Parlamentului sau despre „aplecarea lui spre muzică” nu-și mai are rost niciun comentariu. Dacă-și punea un nas roșu dădea mai bine în peisajul acela cu militari cu măști cu mustăți printre care se zbenguiau copiii.

Domnilor politicieni, prin ceea ce ați făcut ieri, când v-ați schimbat masca de la Unifarm cu cea de clovn, n-ați adus zâmbete nici pe buzele copiilor, nici pe ale părinților. Poate de poza lui Bulai să se fi râs nițel. Ați fost niște clovni politici jalnici, departe de menirea autenticului clovn care vindecă sufletul și spiritul prin râs.