Scandal între doi europarlamentari români. A curs cu acuzații grave: „E clar ce interese apără românca noastră!”
- Daniel Măgureanu
- 6 iulie 2019, 12:58
Europarlamentarii Clotilde Armand și Maria Grapini s-au atacat reciproc, ca urmare a unui moment stânjenitor din Parlamentul European.
Clotilde Armand a atacat-o pe Maria Grapini, după ce aceasta i-a adus reproșuri, în Parlamentul European, fostului președinte al Consiliului European, Donald Tusk. Reacția Mariei Grapini nu a întârziat să apară.
„Maria Grapini a țipat în plenul Parlamentului European la Donald Tusk și la noul președinte al Parlamentului European, David Sassoli, căruia i-a spus ce trebuie să facă. După acest episod dna Grapini a trimis un comunicat de presă intitulat: „Maria Grapini, șah mat la Donald Tusk!” Să-i spună cineva dnei Grapini că prostia are ca mamă fudulia.”, a scris Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.
Replica Mariei Grapini nu s-a lăsat prea mult așteptată. Aceasta și-a acuzat colega că ar apăra interese străine.
„Madam Clotilde Armand mă critică pe pagina ei de facebook pentru că am îndrăznit să-l înfrunt pe domnul Tusk. Mare ipocrizie! Ea nici măcar nu a stat în sala la dezbatere! Apoi ar fi trebuit să se gândească de ce pe șeful ei, domnul Cioloș, l-au cam fluierat când a vorbit și pe mine nu!!!! Este clar ce interese apară românca Clotilde! Urmăriți-o în următorii cinci ani și vă veți convinge!”, a reacționat Maria Grapini pe profilul său de Facebook.
Maria Grapini a avut o reacţie incredibilă în Plenul Parlamentului European, la Strasbourg, adresându-se lui Donald Tusk, fostul președinte al Consiliului European - pe un tot ridicat - în care i-a reproşat despre tot ceea ce lasă în urmă după încheierea mandatului său.
„Ce lăsați ca moștenire din partea Consiliului? Lipsă de transparență, totală lipsă de echilibru în instituțiile europene între Est și Vest și nu mă refer numai la liderii celor trei instituții, ci mă refer și la funcționarii care lucrează în instituțiile europene. Vă rog să vedeți care este echilibrul dintre angajații din instituțiile europene între statele din Est și Vest.”, i-a reproşat Grapini.
„Și ce mai lăsați, domnule președinte în urmă? O strategie incoerentă legată de lărgirea UE, o procedură nespecifică democrației și anume majoritatea în Consiliu și lăsați două state pedepsite, Bulgaria și România, deși avem Rezoluția Parlamentului, domnule președinte, și ați promis de nenumărate ori că o să vă încheiați mandatul cu România și Bulgaria în Schengen, pentru că întrunim toate condițiile tehnice din 2011.”, a mai spus Grapini în plen.
Apoi, Maria Grapini i s-a adresat noului președinte al Parlamentului European, Sassoli, căruia i-a solicitat să susțină poziția PE în negocierea cu celelalte două instituții europene și le-a atras atenția noilor colegi că îi așteaptă câteva sarcini dificile în acest mandat.