Acuzații de fraudă la alegerile în Sectorul 1. Clotilde Armand cere renumărarea voturilor

Acuzații de fraudă la alegerile în Sectorul 1. Clotilde Armand cere renumărarea voturilor Clotilde Armand cere renumărarea voturilor în Sectorul 1 Sursa foto: Facebook

Clotilde Armand (USR) cere renumărarea voturilor la alegerile pentru funcția de primar al Sectorului 1. Ea acuză mai multe nereguli și probleme în derularea procesului de numărare după alegerile din 9 iunie.

Liderii PSD și PNL au revendicat victoria la alegerile din Sectorul 1 încă de ieri dimineață. George Tuță, candidatul PNL, a invocat numărătoarea paralelă a voturilor și a cerut primarului în funcție să-și accepte înfrângerea.

Clotilde Armand acuză nereguli la vot

Candidata USR, primarul în funcție de la Sectorul 1, cere o renumărare a voturilor după alegerile din 9 iunie. Clotilde Armand acuză mai multe nereguli la vot și susține că a depus cereri pentru ca voturile să fie renumărate. Totodată susține că numărătoarea s-a încheiat doar în 44 din cele 166 de secții de votare, adică aproximativ 30%.

„Am depus cerere de renumărare a voturilor. Am sesizat autoritățile privind tentativele de fraudă de la mai multe secții de votare. Vă reamintesc pentru toți cei care ați auzit declarații publice ale mai multor politicieni să nu mergeți după fentă fiindcă s-au numărat oficial până azi doar 40 de secții din totalul de 166”, a transmis Clotilde Armand.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit spuselor sale, diferențele de voturi,  la numărătoarea paralelă sunt foarte mici. Iar din acest motiv, susține, reprezentanții PSD și PNL și-au declarat deja victoria, în condițiile în care numărătoare oficială nu s-a încheiat.

„Diferența de voturi pe numărătoare paralelă a partidelor este foarte, foarte mică și de aceea s-au grăbit unii din PNL și PSD să arunce public cu mesaje false că au câștigat”, a subliniat Clotilde Armand pe Facebook.

Acuzații de nereguli la vot

Primarul Sector 1 acuză mai multe probleme în derularea procesului electoral pentru alegerile din 9 iunie. Clotilde Armand susține că lipsesc mai multe voturi din anumite secții. Și, mai mult, ea dă de înțeles că Marcel Ciolacu nu ar fi străin de ceea ce se petrece.

„Ne lipsesc foarte multe voturi în secțiile cu probleme, acolo unde i-am prins că vor să fure. De asemenea au fost mai probleme cu urna mobilă. Așteptăm numărătoarea și datele oficiale. Noi am mai pățit așa ceva în 2016. Știe și Ciolacu cum ne-au furat atunci”, încheie Armand.

Marcel Ciolacu a revendicat victoria PSD, încă din seara alegerilor. El s-a arătat convins că partidele coaliției de guvernare vor câștiga și cele două sectoare, controlând, astfel tot Bucureștiul.

George Tuță

George Tuță. Sursa foto: Facebook

George Tuță a revendicat victoria în fața lui Clotilde Armand

George Tuță, candidatul PSD-PNL, a revendicat victoria la alegerile pentru Primăria Sector 1 încă de ieri dimineață. Liberalii și-au anunțat victoria într-o postare pe platformele de socializare. Ei au anunțat că ar fi fost numărate voturile din 98,7% din totalul secțiilor de vot din sector.

„Numărătoarea paralelă arată 475 de voturi în plus pentru George Tuță. Au mai rămas două secții unde reprezentanții USR tergiversează numărătoarea voturilor, la 10 ore de la închiderea secțiilor de vot. La secția 27, am solicitat intervenția poliției naționale pentru a aplica legea. În prezent, se fac cercetări la fața locului”, se arată într-o postare a PNL Sector 1.

În aceeași postare, Clotilde Armand era acuzată că tergiversează predarea voturilor către Biroul Electoral de Sector. Reprezentații PNL îi cereau să-și recunoască înfrângerea în baza numărătorii paralele.

„De asemenea, atragem atenția că la nivelul aparatului administrativ al Sectorului 1 se tergiversează deplasarea președinților de secții către Biroul Electoral de Sector, modificându-se inclusiv procedurile de predare a sacilor cu voturi. Clotilde Armand trebuie să înțeleagă că a pierdut alegerile și să oprească orice încercare de a pune mâna pe sacii cu voturi”, se mai arată în postare.