EXPERIMENT ȘTIINȚIFIC SCANDALOS! Încotro se îndreaptă OMENIREA?!? Studiu controversat despre CLONARE și BOLILE PSIHICE

EXPERIMENT ȘTIINȚIFIC SCANDALOS! Încotro se îndreaptă OMENIREA?!? Studiu controversat despre CLONARE și BOLILE PSIHICE

Clonarea este un procedeu controversat, dar care câștigă teren în lumea științifică. Cu scopuri medicale, aceasta ar putea fi folosită și în alte industrii. Va dura mult până când clonarea va fi folosită pe oameni?

Un experiment științific cu maimuțe a creat reacții puternice în lumea medicală, dar și printre iubitorii de animale. China a clonat maimuțe cărora le-a modificat genele pentru a putea studia simptomele bolilor mintale, inclusiv pe cele ale schizofreniei sau depresiei. Experimentele s-au făcut pe 5 macaci, aceștia fiind născuți după ce celulele au fost clonate, iar embrionii au fost modificați prin înlăturarea genei BMAL 1. 

 

Studiul realizat de către National Science Review a adus în lumină faptul că embrionii au fost modificați prin CRISPR-9, acest instrument fiind folosit de către omul de știință chinez He Jiankui. Acest personaj este unul destul de controversat deoarece susține că ar fi primul care ar fi creat primele exemplare umane modificate genetic. Foarte muți oameni de știință chinezi tind să îl contrazică. Experimentul controversat făcut pe macaci a fost finanțat de către guvernul chinez.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Cercetătorul Chang Hung-Chun consideră că descoperirile rezultate din aceste experimente ar putea fi cheia prin care s-ar putea dezvolta tratamente eficiente pentru afecțiuni precum diabetul, bolile mintale ori tulburările de somn.

 

Până în momentul de față, singurul stat care deține capacitatea de a clona primate este China. Studiul realizat ridică mari probleme de etică rezultate din utilizarea unei specii asemănătoare omului pentru astfel de cercetări.

 

Andrew Knight, profesor de etică și bunăstare a animalelor de la Universitatea din Winchester, a etihetat acest studiu ca deranjant și iresponsabil: „Bolile psihice sunt complexe și dificil de depistat. Beneficiile pe care le-ar obține o cercetare făcută asupra unor animale rănite sunt mult prea mici. Este certă suferința animalelor. Primatele sunt ființe deosebit de inteligente și sociabile și nu este etic să le rănim intenționat.”., conform SKY NEWS.