Evenimentul Zilei > Actualitate > Click, din nou la vânzare pentru a acoperi costul cărţilor de la Adevărul
Click, din nou la vânzare pentru a acoperi costul cărţilor de la Adevărul

Click, din nou la vânzare pentru a acoperi costul cărţilor de la Adevărul

Marca Click se scoate din nou la licitaţie. Dinu Patriciu este executat pentru datoriile la tipografia italiană Grafica Veneta, unde s-au tipărit colecţiile de cărţi de la Adevărul Holding

Dinu Patriciu şi Adevărul Holding sunt executaţi în contul unor bilete la ordin emise pentru tipografia italiană Grafica Veneta, care s-a ocupat de cărţile Adevărul, anunţă pagina de media.ro. Licitaţia, ce va avea loc pe 25 iulie, la ora 13.00 la sediul executorului judecătoresc Violeta Pârvan, trebuie să acopere o datorie de un milion de euro, potrivit documentului de vânzare. Preţul de pornire pentru marca Click este de 878.100 de euro, iar taxa de licitaţie este de 90.000 de euro.
Un milion de euro reprezintă valoarea a zece bilete la ordin, fiecare în valoare de 100.000 de euro, garantate de Dinu Patriciu pentru Grafica Veneta, tipografia italiană care a tipărit colecţiile de cărţi ale Adevărul Holding. Biletele la ordin au fost emise în 2009, iar instanţa a hotărât executarea silită în aprilie 2012. Conform documentului de vânzare „s-a dispus obligarea debitorilor Patriciu Dan-Costache şi Adevărul Holding la plata sumei de 1.000.000 de euro, la care se adaugă cheltuieli de executare în valoare de 123.974 de lei, prin urmărirea bunurilor immobile, în favoarea creditoarei Grafica Veneta S.P.A.” 
Licitaţia începe de la suma de 878.100 de euro plus TVA, preţ stabilit prin expertiză de către Preciss Consulting SRL. Poate participa la licitaţie orice persoană care, până la începerea vânzării la licitaţie a consemnat la CEC sau în contul de consemnări cel puţin 10% din preţul de pornire.
Marca Click a mai fost scoasă la vânzare în urmă cu o lună, pentru o datorie  de 3,5 milioane de euro către Odyssey Communication (companie ce-i aparţinea tot lui Dinu Patriciu). Licitaţia a fost adjudecată pentru 2,6 milioane de euro de către Emilia Ciucan, avocata lui Dinu Patriciu. La puţin timp, licitaţia a fost anulată sub pretextul că Adevărul Holding şi Odyssey au nevoie de timp pentru a ajunge la o înţelegere.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: