Evenimentul Zilei > Politica > Claudiu Manda: ”Zgonea a greşit prin afirmaţiile la adresa lui Dragnea! CExN va decide”
Claudiu Manda: ”Zgonea a greşit prin afirmaţiile la adresa lui Dragnea! CExN va decide”

Claudiu Manda: ”Zgonea a greşit prin afirmaţiile la adresa lui Dragnea! CExN va decide”

Preşedintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda, consideră că Valeriu Zgonea a greşit prin criticile aduse lui Liviu Dragnea înainte de începerea campaniei pentru alegerile locale, adăugând că o decizie în privinţa sa este aşteptată în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al social-democraţilor, care are loc miercuri.

"Nu aveam nevoie de dezbateri de genul acesta înainte de campania electorală. Suntem, din fericire pentru noi, cumva un partid consolidat cu un lider ales în congres. Liderul a avut aceeaşi problemă şi când a fost ales, că o ştiam, numai că de data asta vorbim de o chestiune definitivă. Nu cred că era momentul să purtăm o discuţie în acest moment", le-a declarat Claudiu Manda jurnaliştilor, înainte de a intra în şedinţa CExN al PSD.

El a adăugat că nu s-a pus problema ca organizaţia de la Dolj să propună vreo sancţiune.

"Aşteptăm în primul rând colegii din Comitetul Executiv să vedem ce vor decide. Să-i aşteptăm pe colegi, înainte de toate, să vedem ce spune fiecare dintre ei. (…) Să vedem care sunt lucrurile pe care le vor propune colegii noştri. (…) Eu am o relaţie apropiată cu domnul Zgonea, este colegul nostru de la Dolj. De aia îmi va fi foarte greu să vorbesc, eu cel puţin, probabil, că nici nu o să iau cuvântul în această şedinţă, dar sunt sigur că sunt alţi colegi care au ce să spună despre sau despre alta dintre situaţii", a mai declarat liderul PSD Dolj, citat de Agerpres.

Manda a adăugat însă că a fost deranjat şi de declaraţiile făcute de Zgonea după ce candidatul PSD la Primăria Craiova, Olguţa Vasilescu, a fost pusă sub acuzare de procurorii DNA.

"Şi eu sunt supărat pe declaraţiile domnului Zgonea de atunci, dar asta nu înseamnă că în acest context ne ducem să plătim poliţe sau să facem lucruri de genul acesta. Eu cred că toţi colegii vor avea un cuvânt de spus în şedinţa asta şi rămâne să vedem cum se va termina această şedinţă", a menţionat el.

Întrebat dacă va vota pentru excluderea lui Zgonea din partid, preşedintele PSD Dolj a precizat că votul care se va da în CExN va fi unul secret, fiind vorba de persoane.

"E vot secret şi nu am cum să vă spun eu dumneavoastră. Mie îmi e foarte greu să mă pronunţ, pentru că domnul Zgonea e coleg de la Dolj", a arătat Manda.