Claudio Zambon, lovit cu OSIM

Claudio Zambon, lovit cu OSIM

Ultima speranta a lui Marian Iancu se agata de o actiune a Universitatii Politehnice.

Timisorenii s-au resemnat cu decizia Comitetului Executiv al FRF, care a hotarat marti sa puna in aplicare decizia Tribunalului Sportiv de la Laussane, in privinta folosirii numelui, palmaresului si culorilor echipei Politehnica.

Toate acestea raman in posesia lui Claudio Zambon, proprietarul „vechii” Poli (devenita intre timp o fantoma care bantuie prin liga a patra), in timp ce „noua” Poli, a lui Marian Iancu (fosta Rocar, AEK si Poli AEK), e obligata sa-si caute alt nume si alte culori.

„Poli, marca inregistrata”

Reprezentantii clubului de pe Bega urmaresc o noua pista si asteapta ca Universitatea Politehnica sa castige procesul impotriva italianului Claudio Zambon. Universitatea l-a dat in judecata pe italian pentru folosirea ilegala a marcii Politehnica Timisoara, inregistrata la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM).

Nicolae Robu, rectorul Universitatii Politehnice, a declarat ca procesul decurge cu greutate, desi au avut loc deja cinci infatisari. „Nu s-a terminat inca, dar sunt sigur ca vom castiga. Avem un proces pe rol, in cadrul caruia vrem sa i se interzica lui Zambon folosirea marcii Politehnica Timisoara.

Aceasta este inregistrata legal de noi. Vom aduce alte argumente la dosar si vom castiga. Din pacate, procesele dureaza cam mult in Romania. Sper totusi sa nu treaca trei ani. Am avut deja cinci infatisari, dar si un prim castig de cauza. A fost respinsa solicitarea lui Zambon, de ne interzice noua folosirea marcii”, declara Nicolae Robu.

„A primit mai mult decat a cerut” Rectorul Universitatii Politehnica, institut care a infiintat echipa in 1921, arata cu degetul spre Adalbert Kassai, secretarul general al FRF, omul care a semnat actele pentru afilierea clubului lui Zambon intr-un moment in care deja exista o grupare cu acelasi nume.

„Nu trebuie invinovatiti toti angajatii din federatie. E limpede, vinovatul principal este domnul Kassai. Am vazut clar documentele semnate de acesta, nu exista alte semnaturi. Intr-o buna zi, va raspunde pentru asta, nu am nicio indoiala”, a mai afirmat Robu.

Acesta nu ii acuza insa pe Mircea Sandu si Ionut Lupescu. „Cred ca Federatia Romana de Fotbal nu avea alta alternativa in acest moment. A fost constransa sa puna in aplicare deciziile Tribunalului de la Laussane. Nu pot fi acuzati decat partial, pentru documentele trimise.

Ma surprinde insa ca TAS i-a acordat lui Zambon mai mult decat a cerut”, mai declara rectorul universitatii. Marian Iancu va trebui sa plateasca penalitati pentru folosirea abuziva a numelui si culorilor, suma ridicandu-se la aproape 300.000 de euro.

CARACTERIZARE

Zambon, „un smecher venit sa scoata mult” Acum detestat in Banat, italianul Claudio Zambon era privit la Timisoara in 1999, atunci cand a venit, ca un mare salvator. Afaceristul s-a asociat cu Consiliul Local si a preluat ASFC Politehnica. In scurt timp,  Zambon s-a dovedit insa neserios. Nu s-a tinut de promisiunile legate de investitii, astfel ca municipalitatea s-a retras. Controversatul italian a ajuns in orasul de pe Bega la insistentele lui Emerich Dembrovschi.

„Toata povestea a inceput de la mine. Am primit un telefon de la Nicolae Varzaru, care mi-a spus ca are un investitor serios din Italia. Voia sa plece la Arad sau la Oradea, insa am insistat sa il aduca la Timisoara... Varzaru s-a recomandat reprezentatul lui Zambon. M-am plimbat cu el pe la prefectura, primarie si totul era batut in cuie. Peste doua saptamani l-am asteptat la aeroport. Apoi, m-a dat afara de la club spunand ca sunt escroc! Personal, acest Claudio Zambon nu mi-a inspirat niciodata incredere. Mi s-a parut un tip neserios, sa nu folosesc cuvinte prea dure... Un smecher care a venit sa investeasca putin si sa scoata mult”, povesteste Emerich Dembrovschi.

Ne puteți urmări și pe Google News