Evenimentul Zilei > EVZ Special > Claudia Ana Costea, Ministrul Muncii de la catedră. Ce și-a învățat studenții?
Claudia Ana Costea, Ministrul Muncii de la catedră. Ce și-a învățat studenții?

Claudia Ana Costea, Ministrul Muncii de la catedră. Ce și-a învățat studenții?

Cei mai mulți o recunosc, astăzi, ca fost ministru al Muncii în Guvernul Cioloș, dar pentru studenții Facultății de Drept a Universității din București, Ana- Claudia Costea a fost profesoara care nu și-a neglijat cursurile și activitatea didactică nici când era în funcție.

Pe rând, pentru Facultatea de Drept, Ana Costea a fost șefă de promoție, cu media 10, preparator, asistent, lector și conferențiar universitar.  Una dintre ipostazele cele mai dragi ale fostului ministru a rămas mereu cea din spatele catedrei, de profesoară.

Studenții promoției 2016 au avut parte de o surpriză neașteptată pentru că la doar o lună de la începerea anului universitar ,,profa de muncii” devenea și ministru. Cei mai mulți dintre ei nu au sesizat numirea, pentru că relația dintre profesor-student nu s-a modificat nicio secundă de la numirea în funcție. La primul curs, profesoara Ana Costea își anunță studenții ,,Mă interesează să veniți la cursuri și să învățați o materie care o să vă folosească în viitor.Nu sunt exagerată, această materie(Dreptul Muncii) trebuie să o aplicați în relația cu angajatorii, să știți ce este un contract de muncă, care vă sunt drepturile, dar și obligațiile.”.

 Deschiderea și relația apropiată cu cei cărora le este profesoară este declarată de la început ,, După cursuri, la un moment dat, putem să rămânem și la  o cafea. Dar este important să fiți serioși la ore, în primul rând pentru voi.”.

 

Corectitudinea și obiectivitatea, două dintre aspectele pe care a pus mereu accent.

Studenții Anei Costea știau că trebuie să respecte regulile, nu de frica sancțiunilor, ci pentru că profesoara a știut să construiască o relație de parteneriat în care corectiudinea, respectul și obiectivitatea au fost reciproce.