Evenimentul Zilei > Actualitate > Clătite ruseşti la New York | VIDEO
Clătite ruseşti la New York | VIDEO

Clătite ruseşti la New York | VIDEO

Un lanţ de fast-food din Rusia specializat în clătite ruseşti, blini, şi-a anunţat miercuri intenţia de a deschide două restaurante în Manhattan, la New York, intenţionând să creeze o amplă reţea în Statele Unite, relatează AFP.

Dacă vrei să câştigi inimile şi minţile americanilor, este bine să începi prin a le umple burţile. Aceasta este reţeta lui Mihail Goncearov. Fondatorul celui mai mare lanţ de blini, un fel de clătite mai mici umplute cu orice, de la caviar la brânză, începe în această toamnă expansiunea la nivel mondial al lanţului său de fast-food Teremok cu Manhattan-ul, scrie Bloomberg.

"Intenţionăm să deschidem două restaurante în octombrie sau noiembrie în Midtown, în centrul Manhattan-ului", a declarat, pentru AFP, Mihail Goncearov, precizând că va investi circa 500.000 de dolari, informează Agerpres.

Pentru Teremok, prezent pe piaţa din Rusia de 15 ani, este vorba înainte de toate de "a testa cererea" la New York

Lanţul Teremok propune clătite ruseşti cu zeci de umpluturi (de la somon la banană şi ciocolată) şi populara caşă pe bază de hrişcă. 

"Vom adăuga meniului unul sau două feluri de blini cu ingrediente locale, de exemplu sirop de arţar", a spus Mihail Goncearov. 

Teremok şi-ar dori să creeze în SUA "un lanţ de restaurante tot atât de mare ca în Rusia", unde numără circa 300 de restaurante, în majoritate la Moscova şi la Sankt Petersburg. "Dar toate acestea pot necesita cinci, zece sau 15 ani de muncă", a precizat Goncearov. 

Pentru prima dată un lanţ de fast-food din Rusia se lansează într-o ţară occidentală. 

"Vom arăta lumii că, în Rusia, putem crea mărci şi tehnologii moderne, chiar şi în domeniile în care ţara noastră nu este în mod tradiţional foarte puternică", a subliniat Goncearov. 

În timp ce Moscova este vizată de sancţiunile americane iar relaţiile sale cu Washington sunt la cel mai scăzut nivel de la sfârşitul Războiului Rece şi până acum, din cauza crizei ucrainene, Teremok susţine că nu îi este teamă de un eventual impact negativ asupra proiectului său din SUA. 

"Această atmosferă de tensiune este creată de presă. Există însă mulţi oameni care duc o viaţă cotidiană simplă şi care se interesează de noi concepte, de noi gusturi şi de noi restaurante", a mai spus proprietarul lanţului de fast-food Teremok.