Evenimentul Zilei > Actualitate > Clanurile mafiote trăgeau cu pistoalele ca în filme: Victima colaterală, un tânăr ospătar, se luptă să trăiască
Clanurile mafiote trăgeau cu pistoalele ca în filme: Victima colaterală, un tânăr ospătar, se luptă să trăiască

Clanurile mafiote trăgeau cu pistoalele ca în filme: Victima colaterală, un tânăr ospătar, se luptă să trăiască

Prognoza pentru Giuseppe Catena, salariatul unui pub, de 29 de ani, atins din întâmplare de un glonţ în timp ce arunca gunoiul în afara localului din piaţa Sanità din Napoli, rămâne rezervată.

Tânărul s-a pomenit implicat în ambuscada în care a fost ucis Pietro Esposito, şeful omonimului clan al cartierului, în vârstă de 45 de ani. Catena a fost supus unei intervenţii chirurgicale, la spitalul Vecchio Pellegrini unde a fost transportat de un amic care i-a dat primul ajutor. Glonţul l-a rănit în abdomen. Starea sa e gravă dar medicii sunt încrezători.

Esposito se afla în şaua unui scuter când a fost încolţit de asasini care au tras 5-6 focuri de pistol  în cap şi în torace. Printre precedentele sale, găsim jafuri, trafic de stupefiante şi asociere la fapte criminale. Fiul lui Esposito a fost primul ucis din 2015, pe 7 ianuarie trecut, de ucigaşi care l-au ciuruit cu 9 gloanţe.

Ambuscada – anchetată de Poliţie – reprezintă un alt capitol în războiul camorrei, săvârşit în centrul istoric, pentru preluarea controlului  traficului ilicit şi în special al celui cu stupefiante.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: