Clanul Onoriu și legăturile cu AUR. Dezvoltatorii imobiliari din Sectorul 1 și contractele cu statul

Clanul Onoriu și legăturile cu AUR. Dezvoltatorii imobiliari din Sectorul 1 și contractele cu statul Sursa foto: Dreamstime.com

Timotei Onoriu este unul dintre dezvoltatorii imobiliari din Sectorul 1. Printre altele este nepotul șefului Partidului Uniunea națională Creștină a Romilor din România și nepotul lui Gabi Luncă. Face parte de altfel din clanul Onoriu care a fost implicat în construcții controversate din Sectorul 1 sau activități violente.

Doar că de câteva luni a ajuns să fie și unul dintre apropiații AUR. Cel care a produs ”lipeala” este nimeni altul decât Marius Lulea, finanțator bine cunoscut al AUR, dezvoltator imobiliar și el. Timotei a devenit directorul financiar al celei mai mari companii înființată de membrii AUR.

Dezvoltatori imobiliari, ”fruntea” financiară a AUR

Chiar dacă e proaspătă pe piața, compania este deja ”abonată” la contractele cu statul. Potrivit informațiilor din spațiul public sunt deja contracte în valoare de 1 milion de lei. Timotei Onoriu este fiul lui Estera Onoriu, nimeni alta decât fiica regretatei Gabi Luncă și a lui Marceluș Burloi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Inclusiv tatăl său este dezvoltator imobiliar, tot în Sectorul 1, spre Străulești. Acolo unde de altfel acționează mai multe clanuri din această zonă de imobiliare. De altfel, și Estera Onoriu are o activitate publică destul de pregnantă. Aceasta este pastor, dar și președintele Partidului Uniunea Națională Creștină a Romilor din România.

Cumva această legătură cu politica a fost moștenită chiar din familie. Nu de alta, dar tatăl său, Ion Onoriu a fost primul președinte de după 1989 al Partidei Romilor Pro-Europa.

Timotei Onoriu, peste 100 de proprietăți pe numele lui

Dovada faptului că Timotei Onoriu este un dezvoltator imobiliar de succes este numărul de proprietăți aflate pe numele său. Potrivit informațiilor din spațiul public, acesta are nu mai puțin de 100 de proprietăți imobiliare în București. Acesta se ocupă de construcții pe persoană fizică sau prin intermediul a două SRL-uri pe care le controlează.

Motivul pentru care Onoriu a fost cooptat de Lulea rămâne un mister, deși probabil investițiile imobiliare i-au adus împreună, dar și eventualele contracte și banii pe care ar putea pune mâna.