Clanul „Geamănu”, după gratii

Clanul „Geamănu”, după gratii

Nu mai puţin de 11 membri ai clanurilor „Geamănu” şi „Boja” - două dintre cele mai temute familii interlope din Capitală, al căror lider, Alexandru Ilie, mai cunoscut drept Sandu Geamănu, a fost pus sub acuzare în dosarul lui Gigi Becali - au fost reţinuţi, ieri, de procurori pentru trafic de droguri.

Potrivit unor surse judiciare, trei dintre „locotenenţii” lui Geamănu, Marin Rotaru, Eugen Bărbulescu şi Silviu Luca, puseseră la punct o reţea de distribuţie de heroină care aproviziona cu stupefiante o mare parte dintre consumatorii din Bucureşti şi Ilfov.

„Avem informaţii potrivit cărora membrii clanurilor nu se ocupau doar cu traficul de droguri. Oricum, unii dintre ei sunt recidivişti, având la activ mai multe infracţiuni comise cu violenţă, dar şi fapte de trafic de persoane, şantaj şi cămătărie”, au precizat sursele citate. Membrii celor două grupări vor fi prezentaţi, astăzi, magistraţilor Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă.

Condamnat sau învinuit pentru o sumedenie de infracţiuni comise cu violenţă, Sandu Geamănu a scăpat de un mandat de arestare în dosarul latifundiarului din Pipera şi al apropiaţilor acestuia, după ce a ales să colaboreze cu anchetatorii. Acesta ar fi pus la cale furtul maşinii lui Becali şi ar fi participat apoi şi la „judecata” celor trei presupuşi hoţi.

Ne puteți urmări și pe Google News