Propunerea de vânzare a Palatului Westiminster este considerată una dintre variantele radicale de rezolvare pe termen lung a problemei ”scufundării” clădirii, relatează ”The Telegraph”, amintind că și celebrul Big Ben are probleme similare.
Se ia în calcul formula unei vânzări a clădirii Parlamentului unor dezvoltatori, cel mai probabil din Rusia sau China, costul tranzacției fiind estimat la 500 de milioane de lire sterline.
”Nu este o idee absurdă, ci una suficient de plauzibilă”, comentează observatorii, care amintesc că, în ultimii ani, investitorii chinezi şi cei ruşi sunt principalii cumpărători de bunuri imobiliare din Londra.

Parlamentarii britanici ar urma să fie mutați fie într-o clădire deja deținută de stat, fie într-una noua, construită în mod special.
Decizia construirii Palatului Westminster a fost luată după incediul devastator din 1834 care a distrus aproape total vechiul Palat Westminster.
Palatul Westminster este inclus de UNESCO în programul World Heritage Sites, împreună cu Biserica Sf. Margareta și Abatia Westminster, cu care se învecinează.