Evenimentul Zilei > Politica > Cîțu, acuzat că a eliminat programul Start-Up Nation!
Cîțu, acuzat că a eliminat programul Start-Up Nation!

Cîțu, acuzat că a eliminat programul Start-Up Nation!

Fostul ministru Ilan Laufer susține că Florin Cîțu „a omorât” celebrul program de finanțare Start-Up Națion.

El a declarat că Start-Up Nation este singurul program guvernamental care a oferit oamenilor banii la timp, singurul care a fost nominalizat în cadrul Comisiei Europene pentru cel mai bun program de start-up-uri.

„Asta am făcut eu, poate lumea are încredere în mine cât de cât. L-a eliminat Cîțu. Nu mai finanțează 10.000 de firme anual, vor să finanțeze 1.000. Adică l-au omorât. O întreagă generație de tineri aștepta programul acesta. Cîțu a omorât programul Start-Up Nation”, a declarat Laufer într-un interviu pentru DC News.

Pe de altă parte, Ilan laufer a făcut public un viitor proiect, prin care aproximativ 200.000 de români s-ar întoarce în țară. Este vorba despre programul „Prima Casă Diaspora”, care le va oferi românilor o rată de dobândă foarte mică, posibilitatea unui avans mic și un credit garantat de stat, pentru a își cumpăra o locuință.

„Apropo, Prima Casă a fost cel mai de succes program de finanțare din Uniunea Europeană, cu cea mai mică rată de non-performanță. În felul acesta, îți formezi un flux anual de 200.000 de români care se întorc în economia românească. Matematic, înseamnă un plus de 5% la PIB”, a mai spus Ilan Laufer.