Circa 80 de magazine Mic.ro, închise în Bucureşti

Circa 80 de magazine Mic.ro, închise în Bucureşti

Numărul de magazine Mic.ro care s-au închis în Bucureşti ar fi în jur de 80, potrivit unor surse din piaţa imobiliară.

"Proprietarii a circa 80 de spaţii comerciale, unde au fost unităţi Mic.ro, îşi caută acum alţi chiriaşi. Din ce am auzit, mulţi dintre ei ar avea de recuperat de la Mic.ro multe mii de euro, probabil că chiriile şi facturile la utilităţi nu au mai fost plătite de trei-patru luni de zile în multe cazuri", au afirmat sursele respective.

În plus, se pare că cei mai mulţi proprietari au semnat contracte de închiriere cu Mic.ro în care erau trecute condiţii foarte avantajoase pentru companie. "Multe contracte au fost semnate în perioada de expansiune a Mic.ro, când erau oferiţi mulţi bani. Acum, se pare că mulţi proprietari au dat în judecată compania pentru a-i scoate din spaţiile lor şi a-şi recupera banii", au declarat sursele.

Anunţuri de închiriere au apărut şi în octombrie

Ne puteți urmări și pe Google News

Primele anunţuri ale proprietarilor au început să apară de prin octombrie, potrivit reprezentanţilor agenţiei imobiliare Orfeas. "Primele anunţuri au apărut în octombrie-noiembrie. La început au fost puţine, apoi au început să se înmulţească începând cu decembrie. Agenţia noastră are în jur de 20 de astfel de oferte, atât de la persoane fizice cât şi de la companii", au declarat aceştia.

Pe site-ul imobiliare.ro au apărut mai multe astfel de anunţuri, iar din pozele publicate se observă clar că au avut sau încă mai au drept chiriaşi un magazin Mic.ro. Există astfel pentru închiriat în zone precum Ştirbei Vodă, Olteniţei-Brâncoveanu, Spitalul Sf. Pantelimon sau Mihai Bravu. Agenţiile care închiriază sunt Orfeas şi VIB Imobiliare, iar preţurile sunt cuprinse între 1.490 euro + TVA şi 2.290 euro + TVA pe lună, de obicei puţin negociabile. Dinu Patriciu: "Reţeaua mic.ro nu se va închide. Urmează a fi refinanţată" Reţeaua de magazine mic.ro nu se va închide, ci va fi refinanţată, a declarat omul de afaceri Dinu Patriciu, scrie "Ziarul Financiar", în ediţia de astăzi. Dinu Patriciu a spus că "reţeaua nu se va închide, ci urmează a fi refinanţată. Un business plan urmează a fi gata în câteva zile".

În ultimele zile, tot mai multe magazine mic.ro sunt închise, iar marfa lipseşte din băcănii, după ce mai mulţi furnizori spun că nu le mai livrează marfă de câteva săptămâni sau chiar luni, deoarece nu au primit banii.

"Am fost iniţial furnizorii acestui business, însă de două luni nu le mai dăm marfă pentru că nu ne-au plătit", spune Radu Timiş, preşedintele şi acţionarul CrisTim, pentru "Ziarul Financiar".