Unul dintre deputații USR, Ion Stelian, membru în Comisia specială privind Legile Justiției a adus cu o portavoce la tribuna de plen a Camerei, după ce deputatul PSD Gabriel Vlase, care prezidează ședința i-a tăiat acestuia microfonul. În timpul acesta, alți parlamentari USR scandează împotriva adoptării modificărilor la Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor.
 
PMP și PNL s-au delimitat de abordarea USR. 

„Considerăm în tot mandatul nostru că Parlamentul trebuie să aibă parte de un cadru civilizat. Nu putem nici prelua cu forța tribuna Parlamentului, nu putem nici stopa lucrările în acest fel, PNL va rămâne în plenul Camerei Deputaților și va încerca prin mijloacele legale să lupte împotriva acestei majorități. Vom rămâne în sală pentru a nu decredibiliza și mai mult instituția Parlamentului. Respingem orice comportament care nu are la bază o conduită serioasă și civilizată”, a afirmat Raluca Turcan, liderul grupului PNL.

Pe de altă parte, unul dintre deputații liberali, Tinel Gheorghe, a cerut de la tribună sistarea lucrărilor plenului și reluarea lor săptămâna viitoare, trasmite jurnalistul EVZ prezent în sală.

La rândul său, președintele de ședință, Gabriel Vlase, a cerut o întrunire a liderilor de grup și după această discuție se va lua o decizie privitoare la continuarea ședinței.