Trecem mereu pe lângă ei, ne inspiră milă, uneori dezgust, alteori le dăm un leu. Sunt tot oameni. Nu și-au dorit să ajungă pe străzi. Unii s-au născut direct pe maidan, alții provin din familii destabilizate. Ajung la bătrânețe tot pe străzi. O viață întreagă au trăit în mizerie, iar singurele lucruri la care pot visa sunt un pat cald, o masă și o vorbă bună. 

Puțin, poate, pentru unii dintre noi, care nu am dus niciodată lipsă de aceste lucruri. Ne este imposibil să ne gândim cum trăiesc acești oameni. Și totuși o fac!

Asociația Neamunit s-a înființat în 2013, iar scopul ei este de a-i face pe oameni să reflecte asupra comunității în care trăiește.

"Dorinţa Moşilor şi Strămoşilor noştri a fost să lase în urma lor un Neam Unit! Îndrăznim să ne unim într-un moment în care românii sunt mai dezbinaţi ca niciodată! "Neamunit" şi vă aşteptăm alături de noi!  Aşa să ne ajute Dumnezeu!", scrie pe pagina oficială de Facebook a asociației Neamunit.

Sâmbătă, 27 aprilie, în locația La Copac, a avut loc cea de-a patra ediție "ciorbite pentru bunicute". Peste 20 de persoane au venit cu legume, fructe și carne, au gătit, iar apoi le-au dat de mâncare oamenilor străzii.

Asociația Neamunit s-a extins în mai multe orașe din țară, printre care Iași, Târgoviște, Galați,Timișoara, București, Oradea, Brașov și Roman.

Dacă doriți să faceți donații în contul asociației pentru o cauză bună intrați pe site-ul Neamunit.ro.