Evenimentul Zilei > Actualitate > Ciorbițe pentru bunicuțe. Asociația Neamunit le-a dat de mâncare oamenilor străzii. Imaginile care îți vor arăta o altfel de Românie – GALERIE FOTO
Ciorbițe pentru bunicuțe. Asociația Neamunit le-a dat de mâncare oamenilor străzii. Imaginile care îți vor arăta o altfel de Românie – GALERIE FOTO

Ciorbițe pentru bunicuțe. Asociația Neamunit le-a dat de mâncare oamenilor străzii. Imaginile care îți vor arăta o altfel de Românie – GALERIE FOTO

Zi de zi ne plângem pentru micile neajusuri pe care le avem. Se întâmplă să ne dorim o mașină, bani mai mulți sau haine scumpe. Acestea sunt lucrurile la care mulți dintre noi sperăm, însă uităm că alții nu au nici măcar după ce bea apă, dorm pe străzi și se roagă să strângă mărunțiș de-o pâine. Sunt mulți astfel de oameni în București, dar și în restul țării. Cerșetorii, așa cum mai sunt numiți cei care nu au casă nici masă, speră doar la o gură de mâncare. Și atât! Asociația nonguvernamentală Neamunit încearcă să trezească românul la viață. "Haideți să-i ajutăm și pe ei"

Trecem mereu pe lângă ei, ne inspiră milă, uneori dezgust, alteori le dăm un leu. Sunt tot oameni. Nu și-au dorit să ajungă pe străzi. Unii s-au născut direct pe maidan, alții provin din familii destabilizate. Ajung la bătrânețe tot pe străzi. O viață întreagă au trăit în mizerie, iar singurele lucruri la care pot visa sunt un pat cald, o masă și o vorbă bună. 

Puțin, poate, pentru unii dintre noi, care nu am dus niciodată lipsă de aceste lucruri. Ne este imposibil să ne gândim cum trăiesc acești oameni. Și totuși o fac!

Asociația Neamunit s-a înființat în 2013, iar scopul ei este de a-i face pe oameni să reflecte asupra comunității în care trăiește.

"Dorinţa Moşilor şi Strămoşilor noştri a fost să lase în urma lor un Neam Unit! Îndrăznim să ne unim într-un moment în care românii sunt mai dezbinaţi ca niciodată! "Neamunit" şi vă aşteptăm alături de noi!  Aşa să ne ajute Dumnezeu!", scrie pe pagina oficială de Facebook a asociației Neamunit.

Sâmbătă, 27 aprilie, în locația La Copac, a avut loc cea de-a patra ediție "ciorbite pentru bunicute". Peste 20 de persoane au venit cu legume, fructe și carne, au gătit, iar apoi le-au dat de mâncare oamenilor străzii.

Asociația Neamunit s-a extins în mai multe orașe din țară, printre care Iași, Târgoviște, Galați,Timișoara, București, Oradea, Brașov și Roman.

Dacă doriți să faceți donații în contul asociației pentru o cauză bună intrați pe site-ul Neamunit.ro.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: