Evenimentul Zilei > Social > Cioloş ne-a păcălit cu porcul de Crăciun
Cioloş ne-a păcălit cu porcul de Crăciun

Cioloş ne-a păcălit cu porcul de Crăciun

Comisia Europeană l-a contrazis, ieri, printr-un comunicat oficial, pe ministrul agriculturii, Dacian Cioloş, afirmând că nu a acordat derogare pentru sacrificarea tradiţională a porcilor în România în următorii ani, ci chiar a insistat, printr-o scrisoare trimisă Bucureştiului în decembrie, pentru aplicarea tuturor măsurilor necesare asomării porcilor înainte de sacrificare.

 „Comisia Europeană nu a spus niciodată Guvernului României că practica sacrificării porcilor fără asomare va fi permisă pentru încă câţiva ani“, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti.

Precizarea executivului european vine după ce ministrul agriculturii, Dacian Cioloş, a declarat, duminică, într-un interviu acordat BBC, că România ar fi obţinut o derogare pentru sacrificarea tradiţională, de Crăciun şi de Paşte, a porcilor şi a mieilor, în următorii ani.

El a afirmat că România are acordul autorităţilor de la Bruxelles pentru această excepţie şi că guvernul redactează deja o hotă râre în acest sens.

Surse apropiate discuţiilor cu oficialii europeni spun însă că reacţia Comisiei a fost generată de indiscreţia ministrului Cioloş, care a anunţat o decizie a executivului european înainte de a fi luată. „Cei de la DG Sanco (Direcţia Generală de Sănătate şi Protecţia consumatorului din cadrul CE – n.n.) au fost de acord cu o derogare de şapte zile de Crăciun şi şapte de Paşte şi cu o perioadă de trei ani pentru implementarea asomării. Condiţia era să nu se facă public acum acest lucru“, afirmă sursele.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: