Evenimentul Zilei > Politica > Deși neagă, Cioloș le-a permis liberalilor să-i folosească imaginea!
Deși neagă, Cioloș le-a permis liberalilor să-i folosească imaginea!

Deși neagă, Cioloș le-a permis liberalilor să-i folosească imaginea!

Cu toate că a spus că nu se va implica politic în perioada care a rămas până la alegerile din 11 decembrie, premierul Dacian Cioloș este la curent cu toate acțiunile liderilor PNL, pe care le și avizează în prealabil.

 Surse de la vârful PNL au precizat, pentru EVZ, că au existat întâlniri frecvente între primul-ministru și liberali, aceste întrevederi urmând să fie organizate în continuare, cu insistență, pentru a menține acest ”mariaj” politic în atenția electoratului.

Cioloș voia colaboare „cu perdea”

„Premierul Dacian Cioloș știa pre bine de existența afișelor și a materialelor electorale care-l prezintă drept oferta noastră pentru Palatul Victoria. Toate acestea au fost stabilite în discuțiile pe care le-a purtat cu Alina Gorghiu. Doleanța lui Cioloș a fost, ce-i drept, ca astfel de acțiuni să se facă cu perdea, cu mănuși, dar el știa prea bine ce materiale propagandistice pregătim”, ne-a dezvăluit, la adăpostul anonimatului, un vicepreședinte PNL. Facem precizarea că aceste discuții s-au purtat de-a lungul ultimelor două săptămâni, perioadă în care liberalii l-au tot îndemnat pe Dacian Cioloș să fie „premier-jucător”, în sensul de a-și exprima fățiș simpatia pe care o are față de PNL.

Premierul o dă din colț în colț

În legătură cu utilizarea sa ca „locomotivă” în campanie, declarațiile lui Cioloș se bat cap în cap. Inițial, el a rugat PNL și USR să nu-i folosească imaginea. „Să nu folosească imaginea mea, i-am rugat pe amândoi, şi unii şi alţii, tocmai pentru că am spus că nu vreau să dau mesaje ambigue oamenilor cărora le-am zis că nu voi participa la campania electorală. Nu pentru că nu aş vrea să susţin anumite idei sau valori, ci pentru mi-am luat un angajament”, a explicat Cioloș. Ulterior, el a spus că nu vede o problemă ca, în contextul promovării Platformei România 100, să fie folosite principiile, portofoliul de proiecte şi elementele vizuale. „Atât PNL, cât şi USR au anunţat public că susţin Platforma România 100. În măsura în care susţinem valorile din conţinutul acesteia, nu văd o problemă ca, în contextul promovării Platformei România 100, să fie folosite atât principiile şi portofoliul de proiecte, cât şi elemente vizuale de pe site-ul platformei. În rest, atât PNL, cât şi USR au propriile strategii de campanie, în funcţie de programele de guvernare şi de priorităţile lor”, a declarat premierul.