Tocmai evitarea unui răspuns concret din partea președintelui interimar al PSD dă de bănuit că ceva nu este în regulă, dar momentan nimeni nu se poate pronunța cu părere la adevărul din spatele afirmaților făcute de acesta.

La acest moment se știe deja că DNA a cerut mai multe documente interne din PSD pentru o investigație, dar nu se cunosc mai multe detalii.

Întrebat de reporteri ce documente legate de cheltuirea banilor în campania pentru prezidenţiale, alegeri la care a candidat și Viorica Dăncilă, Marcel Ciolacu a evitat răspunsul, menționând că deși „nu ascunde nimic, trebuie să se consulte cu avocații pentru a putea răspunde”.

De asemenea, el a adăugat că DNA a cerut documente de la PSD, dar şi de la PNL.

„Din ce ştiu eu, şi m-au informat avocaţii şi contabilii, au cerut aceste documente. Nu suntem singurul partid la care s-au cerut, am înţeles că s-au cerut şi la PNL, mi se pare corect să fie solicitate aceste documente, sunt bani publici, să facă ancheta şi să vedem despre ce e vorba. Nu sunt îndreptăţit să vă spun din ce perioadă, cred că nici nu e legal.

Nu ascund nimic, lăsaţi-mă să întreb avocaţii dacă am voie să dau astfel de informaţii. Toate contractele pe care le-a avut PSD şi care au fost considerate legale din punct de vedere al avocaţilor noştri s-au achitat sau sunt eşalonate, în curs de achitare”, a precizat Ciolacu la sediul central al PSD.

El a negat că ar fi menţionat în context numele Vioricăi Dăncilă într-o şedinţă informală a PSD.

„Mi se pare corect ca să-mi informez colegii la şedinţele informale despre situaţia financiară a partidului. Acest lucru l-am făcut la toate acestea. În schimb, nu am avut o discuţie în ceea ce o priveşte pe doamna Dăncilă. Îl invit în conferinţă de presă să dea detalii.

Eu personal nu am avut această discuţie în ceea ce o priveşte pe doamna Dăncilă. Am prezentat situaţia financiară a partidului. Mai mult, există un caiet în sediul partidului, pe care colegii mei pot să vină să-l consulte şi să vadă toate contractele semnate de către partid şi sumele din contract”, a spus liderul interimar al PSD.