Evenimentul Zilei > Politica > Ciolacu și-a regăsit curajul: Vine moțiunea de cenzură! PSD și UDMR vor alegeri cu un tur
Ciolacu și-a regăsit curajul: Vine moțiunea de cenzură! PSD și UDMR vor alegeri cu un tur

Ciolacu și-a regăsit curajul: Vine moțiunea de cenzură! PSD și UDMR vor alegeri cu un tur

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că partidul său și UDMR vor depune moțiune de cenzură, după ce premierul Ludovic Orban a anunțat că își va angaja răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

„O să depunem o moțiune de cenzură împreună cu primii parteneri, cu grupul UDMR. Și vă spun că va trece această moțiune de cenzură. Nu avem alt obiectiv decât să treacă această moțiune. Nu vom intra în anticipate. Vom demonstra că avem capacitatea de a crea o nouă majoritate parlamentară. Să nu ne cereți să promovăm un membru de partid pentru funcția de prim-ministru. Propunerea va fi alta decât un membru de partid din interiorul PSD”, a declarat Ciolacu la conferința de alegeri a conducerii PSD Olt.

Premierul Ludovic Orban a anunțat în debutul ședinței de Guvern că-și va asuma răspunderea în Parlament pe proiectul legislativ privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Dacă moțiunea va trece, atunci există premisele ca să fie declanșate alegerile anticipate.