Potrivit președintelui interimar al PSD, Marcel Ciolacu, Viorica Dăncilă a greșit când a decis să candideze la alegerile prezidențiale, acesta subliinind însă că a fost o decizie luată de liderii partidului.

Ciolacu a declarat, la Antena 3,  că poate PSD trebuia să-și asume decizii „mai curajoase”, existând variante mai bune cum ar fi un candidat comun PSD-ALDE sau un independent.

„Când ești președinte PSD, îți asumi decizii, dânsa a decis să candideze. Cu adevărat dânsa era cea în măsură să spună că eu nu candidez chiar dacă îmi cereți. PSD ar fi trebuit să fie mult mai curajos, ne-a fost frică să luăm niște decizii mai curajoase.A fost un pic de conservatorism. Ne aflam într-o alianță în momentul acela, aveam o alianță cu domnul Tăriceanu. Toate deciziile astea au influențat alte decizii, a fost o sarabandă de greșeli. Candidat comun, poate și candidat independent. PSD nu a reușit să treacă peste orgoliul să aibă propriul candidat. PSD a săpat la șanțul lui””, a declarat Marcel Ciolacu