Marcel Ciolacu a reacționat rapid, într-o postare pe Facebook, la declarațiile acuzatoare ale președintelui Klaus Iohanni cu referire la guvernările PSD.

„Dumneavoastră și PNL ați ignorat încă de la bun început pandemia care venea peste România! Știu, e simplu să spui că PSD e de vină, dar nu noi ne-am jucat luni de zile de-a anticipatele! Acei «unii» din Parlament au fost nevoiți să vă voteze un guvern incompetent și corupt, domnule Iohannis! Vă amintiți sau ați uitat când Cițu fugea de răspundere? Am votat un guvern care nu merita să fie votat! Dar am considerat că în plină pandemie, România avea nevoie de stabilitate și nu de anticipate! Unde erau atunci liberalii dvs? Mureau de frică în izolare, vă spun eu!”, a arătat Ciolacu în postarea de pe Facebook.

La rândul său, a acuzat măsurile Guvernului care au lăsat fără locuri de muncă peste un milion de oameni și achizițiile făcute la suprapreț de la firmele clientelare. Marcel Ciolacu i-a cerut președintelui să nu mai jignească Parlamentul, susținând  că acesta a lucrat în sistem de videoconferință pentru a îndrepta actele normative adoptate de Guvern.

„Nu ați luat nicio măsură concretă, doar ați făcut achiziții la suprapreț de la firmele de casă. Să vă fie rușine, ați pus România pe harta corupției internaționale legată de achizițiile de echipamente medicale. La fel ca Bangladesh, domnule președinte european! Domnule Iohannis, nu mai jigniți Parlamentul! Nu noi am stat în izolare la Vila Lac cu piscină și chelneri. Era supusul dvs, premierul Orban! Am lucrat în sistem video online, e adevărat domnule Iohannis. E inedit. Dar știți de ce?! Pentru că un iresponsabil de la PNL a venit infectat la Parlament, pentru că trebuia dvs să vă lansați candidații la alegerile locale!”, a precizat Marcel Ciolacu.

PSD acuză lipsa de dialog din relația cu președintele

Liderul PSD i-a atras atenția președintelui Klaus Iohannis, că PSD i-a întins o mână, spre dialog, însă acesta a refuzat-o preferând lupta politică. Totoodată el a atras atenția că toate măsurile adoptate de parlamentari sunt pentru a proteja nivelul de trai al românilor.

„Noi în Parlament am vrut să protejăm nivelul de trai al românilor și capitalul românesc. Astea nu sunt legi populiste! Sunt legi votate de toate partidele politice, cu excepția PNL într-adevăr! Voi doar ați putut să contestați tot la CCR sau să reîntoarceți legi, ca nu cumva vreun român să fie sprjinit acum! Vreți șomeri, domnule Iohannis?! Cât mai mulți, nu?! Vreți sărăcie, austeritate și șomaj. La fel ca în 2009-2010! Pentru că altceva nu sunteți în stare!”, a postat Marcel Ciolacu pe Facebook.