Evenimentul Zilei > Politica > Ciolacu refuză guvernarea. PSD dorește să-i îngroape pe liberali după decizia CCR
Ciolacu refuză guvernarea. PSD dorește să-i îngroape pe liberali după decizia CCR

Ciolacu refuză guvernarea. PSD dorește să-i îngroape pe liberali după decizia CCR

PSD nu și-a propus să revină la guvernare după ce Currtea Constituțională a decis că președintele Klaus Iohannis trebuie să nominalizeze un alt premier și nu tot pe Ludovic Orban.

PSD nu dorește să intre la guvernare, după ce Curtea Constituțională a decis că președintele Klaus Iohannis trebuie să nominalizeze un alt premier. Anunțul a fost făcut de liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, care a răspuns unei întrebări a ziariștilor care i-au cerut să comenteze decizia CCR. El a precizat că nu va comenta decât după ce va apărea comunicatul oficial al CCR, dar a sublinat că partidul său nu vrea să revină la guvernare.

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache (PSD) a precizat că se aștepta la decizia CCR și că era previzibilă.

„De ce credeți că am făcut sesizarea dacă nu credeam într-un astfel de conflict? Vorbim de două partide care au mers și au propus președintelui două propuneri de premieri și președintele a ales un premier care nu are majoritate. Parlamentul funcționează, nu e de vină că nu poate funcționa guvernul. Nu putem aproba legi pe bandă, există controlul Parlamentului asupra Guvernului, nu invers”, a declarat Florin Iordache

La consultările cu președintele Klaus Iohannis, reprezentanții PSD și ai Pro România l-au propus pentru funcția de premier pe Remus Pricopie, arătând că pot coagula în jurul acestuia o majoritate. Propunerea nu a fost luată în considerare de președinte care l-a nominalizat tot pe Ludovic Orban.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: