Oprișan, marele câștigător al ședinței CExN al PSD? Funcția eșențială pe care o va deține în partid

Oprișan, marele câștigător al ședinței CExN al PSD? Funcția eșențială pe care o va deține în partid

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat că cel care va coordona proiectul politic al PSD este Marian Oprișan.

Marcel Ciolacu s-a arătat deranjat de faptul că PSD va organiza un Congres foarte rapid după eșecul din alegeri și condamnarea lui Dragnea. Ciolacu a anunțat că, pe viitor, Marian Oprișan va coordona proiectul politic al PSD.

„Nu am ce să comentez legat de demisia domnului Stănescu, este o decizie unilaterală. Eu în ședință nu am susținut organizarea unui Congres atât de rapid, dar prioritatea mea a fost și rămâne moțiunea de cenzură.

Părerea mea este că era nevoie să aprofundăm cauzele eșecului, să facem planurile de viitor. Din ce am înțeles, Marian Oprișan va coordona proiectul politic pe viitor.”, a spus Marcel Ciolacu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Întrebat dacă va candida chiar el din partea PSD la alegerile prezidențiale, acesta a spus că nu exclude această variantă.

„Vom vedea cine își depune candidaturile. Nu exclud, nu includ (n.e.: dacă va candida). Trebuia o analiză mai aprofundată, să ne facem planuri pentru viitor. Proiectul politic va fi coordonat de Marian Oprișan. Nici doamna Dîncilă nu și-a anunțat candidatura.”, a declarat Ciolacu.

„Există unii care vor stabilitate, vom face congres.”, a completat președintele Camerei Deputaților.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat imediat după ședința Cex al Partidului Social Democrat că este nevoie de un nou program politic.

În ceea ce privește demisia lui Paul Stănescu, premierul a precizat că a încercat să-l convingă să nu demisioneze, însă a fost o alegere personală.

„Într-un partid este obișnuit să nu avem același punct de vedere, doar există democrație. Îmi pare foarte rău că Paul Stănescu a demisionat. Eu am încercat să-l conving să nu facă lucrul acesta. Va activa în partid, este un membru vechi, este un om care iubește acest partid”, a declarat premierul.

În ceea ce privește Congresul, premierul a declarat că este necesar să modifice statutul în ceea ce privește alegerea președintelui partidului.

„Cred că trebuie să dăm legitimitate conducerii să-și asume rezultatele prezidențiale, iar acest Congres trebuie să fie unul premergător desemnării candidatului la alegerile prezidențiale.”, a adăugat Viorica Dăncilă.