Preşedintele interimar al PSD, a declarat, duminică seara, că Gabriela Firea va fi candidatul PSD la Primăria Bucureşti. ”Doamna Gabriela Firea deja şi-a exprimat şi public şi, tot în Comitetul Executiv, primii care îşi arată intenţia să candideze sunt cei care sunt în acest moment în funcţii, atât la consilii judeţene, cât şi la primării. (…) Categoric doamna Gabriela Firea va fi candidatul şi eu o s-o susţin din orice poziţie, fie de simplu membru PSD, fie de preşedinte, fie de preşedinte la Cameră sau preşedinte la Buzău”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Tot ”categoric” PSD va depune o moţiune de cenzură în următoarea sesiune parlamentară, însă temele moţiunii nu au fost încă decise, a mai anunțat Ciolacu. Acesta a răspuns că ”dar dacă se insistă, asta este”, la întrebarea referitoare la reacţia PSD în situaţia în care Guvernul ar da o ordonanţă de urgenţă privind desfiinţarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

Ciolacu nu crede că se va ajunge la alegri anticipate

Marcel Ciolacu nu crede că România ar putea ajunge la alegeri anticipate în cazul în care premierul actual ar demisiona: ”Să-şi dea domnul Orban demisia şi vedem dacă alte partide au capacitatea de a face altă majoritate”. În același context a vorbit și despre o ”reîntregire a stângii”, lăsând liberă o posibilă alianță cu Pro România. În ceea ce privește reprimirea liderului acestui partid înapoi, Ciolacu e tranșant: Victor Ponta, ”nu are ce căuta în PSD”.

”Dacă domnul Ponta va deveni interesat de proiectul politic care se va lansa la Congres sau alte forţe politice, alţi lideri politici sau sindicate, categoric că vom avea o discuţie. Nu ne vom uni pentru a răsturna un guvern sau a pune mâna pe un guvern. Dacă vom avea argumentele necesare într-un proiect politic care să ne unească, vom face acest lucru”, a  mai declarat Ciolacu în cadrul aceleiași emisiuni.

Congresul PSD va decide etapa proiectelor politice

În luna februarie, PSD organizează un congres menit, printre altele, să aleagă și un președinte al partidului. ”Am o veste bună pentru colegi. Tot ce a ținut de probleme organizatorice s-a rezolvat. Partidul este pe şine. Nu contează cine candidează. Nu asta e esența. Cred că modificările la statut sunt importante, modul în care se vor face alegerile, dacă se va face pe proiecte. Să nu mai fie o luptă pe funcții, ci să trecem la o treaptă a proiectelor politice.

E important să fie mai mulți candidați. În ultimul rând, cine candidează și cum candidează. Vreau să mărim cercul decizional. Sunt și idei ca din CEx să facă parte și primarii de mari municipii și președinții de consilii județene, astfel încât deciziile să se ia mult mai larg, chiar dacă ședințele vor dura mai mult, astfel încât să nu se mai facă greșeli majore”, a punctat Ciolacu.

 

Te-ar putea interesa și: