Evenimentul Zilei > Politica > Ciolacu: Nu sunt omul care merge acasă și numără de câte ori l-a înjurat pe Iohannis
Ciolacu: Nu sunt omul care merge acasă și numără de câte ori l-a înjurat pe Iohannis

Ciolacu: Nu sunt omul care merge acasă și numără de câte ori l-a înjurat pe Iohannis

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu a fost prezent în cadrul emisiunii România 9, de la TVR1, unde a declarat că este un om de construcţie.

Marcel Ciolacu, aflat în dialog cu realizatorul emisiunii „România 9„,  a răspuns la câteva întrebări provocatoare. Mai jos vă redăm discuţia pe care au avut-o liderul PSD şi Ionuț Cristache:

Marcel Ciolacu: Eu în schimb sunt un om de construcţie, nu sunt un om, sentimentul de ură pentru mine nu există şi cred că un lider politic nu trebuie măsurat după cât de mult îşi înjură adversarii politici.

Realizator: Asta cu siguranţă.
Marcel Ciolacu: Eu nu am duşmani politici.

Realizator: Nu aveţi?
Marcel Ciolacu: Eu am adversari politici.

Realizator: Bun.
Marcel Ciolacu: Cred că un lider politic…

Realizator: Dar alţii v-au luat de duşman, da?
Marcel Ciolacu: … oricine e preşedintele PSD-ului, este duşman pentru unii, cred că un lider politic îl măsori după eficienţa politică şi după realizări. Este o perioadă nici lungă, nici scurtă, de şase luni, în care Partidul Social Democrat a punctat anumite lucruri, cum a fost atacul asupra modificării legilor electorale. Au rămas primarii, cum e şi normal. Dacă dorim să modificăm legi electorale, modificăm peste patru ani /…/ dintr-un singur tur, alegerea preşedinţilor consiliilor judeţene prin vot direct. Am refăcut o relaţie cu familia socialiştilor europeni şi în mod direct, la Bruxelles. Pe urmă, aceştia ne-au sărit în apărare, când s-a dorit să de facă un abuz. Apele s-au limpezit. Se vede ineficienţa guvernării Orban şi atunci Iohannis a ieşit şi a atacat nepremis.

Realizator: Deci spuneţi că preşedintele încearcă să mascheze ineficienţa Guvernului domniei sale…
Marcel Ciolacu: Neputinţa, categoric.

Realizator: … atacând PSD-ul?
Marcel Ciolacu: Categoric, întotdeauna duşmanul.

Realizator: Păi, înseamnă că, sociologic vorbind, e ceva eficienţă acolo, de vreme ce recurge la vechea armă.
Marcel Ciolacu: Duşmanul tradiţional fiind PSD-ul, dar s-au terminat nişte alegeri, a fost ales Iohannis şi toată lumea se aştepta, conform sloganului din campanie, să intrăm într-o normalitate. Noi vorbim acum de un preşedinte european. Asta nu este o manifestare a unui preşedinte european.

Realizator: Şi ce faceţi cu asta, domnule Ciolacu?
Marcel Ciolacu: Vom lupta politic atât în parlament, ne vom organiza pentru viitoarele alegeri, vorbim de alegeri locale sau generale, şi vom demonstra românilor capacitatea Partidului Social Democrat de a intra de această dată exclusiv numai pe agenda românilor.

Realizator: Păi, nu, că, dacă vreţi, în termeni de metaforă de asta, mai de maidan, aşa, vine omul cu parul în braţe şi începe să vă care bâte în cap, şi dumneavoastră /spuneţi/: staţi un pic, să ne punem mănuşile de catifea, cam. Pentru electoratul dumneavoastră credeţi că este eficientă această.
Marcel Ciolacu: A existat o reacţie, în schimb, nu-mi cereţi ca eu să reacţionez…

Realizator: Eu nu vă cer nimic.
Marcel Ciolacu: … cum au reacţionat anumiţi „lideri” aşa, fiindcă ei nu au fost niciodată lideri ai acestui partid în această relaţie.

Realizator: Eu nu vă cer să reacţionaţi în nici un fel. Eu mă uit la reacţiile din interiorul partidului pe care îl conduceţi interimar şi sunt mai multe voci care vă reproşează că aveţi reacţii moi, uneori poate în contratimp cu reacţiile de la Cotroceni. Unii vorbesc de o înţelegere chiar secretă cu Klaus Iohannis şi cu PNL. E ceva adevăr în toate acuzele acestea sau aveţi o trupă de agitatori la PSD, pe care o gestionaţi greu?
Marcel Ciolacu: Lupta politică este atât în exterior, cât şi în interior. Mai ales în acest moment eu sunt preşedinte interimar. Ce nu înţeleg anumiţi colegi de-ai mei că ăsta este jocul pe care Iohannis şi PNL-ul şi-l doreşte. Nu poţi să şubrezeşti un partid numai din atacuri externe, îţi trebuie şi un scenariu intern şi un joc intern, astfel încât să şubrezeşti cât mai repede partidul.

Realizator: Adică aveţi agenţi de-ai lui Klaus Iohannis în interiorul PSD-ului? Ca să înţelegem.
Marcel Ciolacu: Eu cel puţin m-am săturat de aceste, cu securiştii, cu această intrare, lucru care i-a dăunat fantastic acestui partid. Toată această marotă şi, domnule, sunt unii, nu am nici o înţelegere cu Klaus Iohannis, se şi vede, nici nu.

Realizator: Nici cu PNL, nici cu securiştii, că era şi.
Marcel Ciolacu: Ultima oară când am vorbit cu Ludovic Orban a fost astăzi, pentru că este ziua lui…
Realizator: Da, la mulţi ani!

Marcel Ciolacu: … dar până acum nu am avut comunicări şi nici nu văd de ce să avem. Dacă…
Realizator: Ce aţi făcut, l-aţi sunat, să-i spuneţi, la mulţi ani, i-aţi trimis un?

Marcel Ciolacu: … vom avea – normal! – este un gest de normalitate. Eu cred într-o Românie normală, în comparaţie cu alţii, care doar…
Realizator: Să vedem dacă e sinonimă cu.

Marcel Ciolacu: … au trâmbiţat-o şi nu au făcut. Nu-mi cereţi să fiu altfel decât sunt. Eu nu…
Realizator: Eu nu vă cer nimic, domnule Ciolacu.

Marcel Ciolacu: … sunt un om care spre, satisfacţia mea, când mă duc acasă seara să, şi să număr de câte ori l-am înjurat pe Iohannis. Repet, cred că un lider politic se măsoară prin eficienţă politică”, a concluzionat liderul PSD.