„Sondajele făcute cu mult timp înainte de alegeri nu spun mare lucru. Constatăm următorul lucru: PNL cade în continuare și cade destul de viguros, PSD rămâne pe loc. Ciudățenia nu este că PNL cade, partid aflat la guvernare, depinde populația cum îl vede. Ciudat e că stă PSD-ul pe loc, înseamnă că nu face ce trebuie. PNL-ul cade, PSD-ul stă pe loc și nu e normal să stea pe loc”, a declarat Miron Mitrea în cadrul emisiunii Culisele Puterii de la Realitatea PLUS.

El a analizat și ieșirea publică din ultima perioadă a lui Viorel Cataramă: „Nu am niciun fel de dubiu că Viorel Cataramă a făcut toată această acțiune în scop electoral”.

„Societatea e foarte diversă, există oameni care sunt de acord cu Viorel Cataramă, alții care nu sunt. Când începi să înveți despre campanii electorale, cel mai important lucru e să gasestsi o poveste. E greu să convingi oamenii cât de bun ești. Eu că și consultant politic caut o poveste care trebuie vândută, cu cât e mai spectaculoasă se vinde că orice publicitate la televizor.

Nu am niciun fel de dubiu că Viorel Cataramă a făcut toată această acțiune în scop electoral. Creezi audiență, notorietate. Îl aștept să plece într-o direcție politic, mai ales că și soția lui este foarte activă. Orice om are voie să folosească toate metodele legimite.

Dacă sunt de acord că asemenea povești se folosesc în politică, acest mod de a întră într-o mulțime de oameni și să demonstrezi că nu te îmbolnăvești, cu acest model nu sunt de acord”, a conchis Miron Mitrea.