Într-o conferinţă de presă, fostul membru al PSD a declarat că „moţiunea de cenzură este o poveste”, iar Marcel Ciolacu vrea doar „să inducă ideea că e pregătit de moţiune”.

„Moţiunea de cenzură este o poveste. În sesiunea extraordinară nu se poate introduce moţiunea de cenzură.

Domnul Ciolacu, nu că nu ştie, intenţionat induce în rândul membrilor, simpatizanţilor PSD şi opiniei publice ideea că e pregătit de moţiune de cenzură.

Nu există moţiune de cenzură pentru că, dacă dânsul a spus că la sfârşitul stării de alertă o promovează…

În 17 iulie suntem în vacanţă parlamentară, poate fi o sesiune parlamentară extraordinară în cadrul căreia nu se poate promova o moţiune de cenzură.

Ceea ce înseamnă că PSD şi-a propus să nu facă moţiuni de cenzură şi să lase un guvern susţinut de o minoritate de 20% să conducă România”, a afirmat Ţuţuianu.

Amintim că miercuri, Ciolacu anunţa că parlamentarii PSD încep să lucreze la moţiunea de cenzură pe care o vor depune a doua zi după încheierea stării de alertă.

„Vă anunţ public că, începând de astăzi, parlamentarii PSD încep să lucreze la textul moţiunii de cenzură şi la strângerea de semnături pentru susţinerea moţiunii de cenzură pe care o să o depunem a doua zi după ce starea de alertă se va încheia.

Aceasta este decizia partidului în urma acestui abuz făcut de Ludovic Orban faţă de Parlamentul României”, spunea liderul social-democraţilor în Parlament.

Tot miercuri, Ciolacu şi preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, i-au transmis premierului Ludovic Orban o scrisoare în care îi cereau să trimită Parlamentului solicitarea de încuviinţare a măsurii de prelungire a stării de alertă, pe baza analizei factorilor de risc.

„Stimate domnule prim-ministru, având în vedere adresa nr. 5/3.207 din 16.06.2020 prin care ne transmiteţi, spre informare, Hotărârea Guvernului nr. 476 / 16.06.2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României şi măsurile care se aplică pe durata acesteia, pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în conformitate cu prevederile art 4. din Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, vă solicităm completarea procedurii (…) prin transmiterea către Parlament a solicitării de încuviinţare a măsurii de prelungire a stării de alertă pe baza analizei factorilor de risc, document prevăzut în art. 3 din Legea 55/2020”, se arată în documentul citat.