„Dacă am fi trăit într-o societate normală, cum era sloganul lui Klaus Iohannis, în această seară am fi vorbit de un viitor premier”, a spus preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, duminică, la Antena 3.

Întrebat dacă ar fi trebuit ca Orban să-şi dea demisia, Ciolacu a răspuns: „de îndată”.

,,Orban nu mai are niciun fel de credibilitate la români. Am ținut 2 luni pe oameni în case, iar el  apare în această ipostază la Guvern. Orban este ridicol și chiar sunt curios la următoarele conferințe de presă cum va veni: cu mască sau cu sticla de bere.”, a spus Marcel Ciolacu

În legătură cu o posibilă alianță cu ALDE și Pro România pentru a răspurna Guvernul Orban, Marcel Ciolacu a spus că acest lucru este posibil

„Categoric! Atât PSD, cât şi PRO România, cât şi ALDE cu toţii avem cifre şi analize făcute de sociologi. Românii îşi doresc acest lucru. Important pentru mine şi PSD este ca noi să nu ne mai îndepărtăm de agenda cetăţenilor. Tot din analize, lumea este înspăimântată de criza economică în acest moment. Pe lângă această criză, să venim cu o criză politică fără să avem o coerență şi o alternativă clară ar fi un lucru iresponsabil. Dar  asta nu înseamnă ca în următoarele săptămâni, până se termină starea de alertă, nu vom fi pregătiţi”, a răspuns Marcel Ciolacu.

„Este foarte posibil să mergem cu această alianţă la alegerile locale şi generale. Eu sunt unul dintre cei care o susţin. În schimb, aştept opinia tuturor colegilor mei. Aşa am hotărât cu domnul Stănescu”, a mai spus Ciolacu.

De asemenea, Marcel Ciolacu a vorbit și despre viitorul Congres PSD.

„Categoric PSD nu va intra cu o conducere interimară în alegerile parlamentare sau alegerile locale. 99% din liderii partidului îşi doresc acest lucru şi mi se pare corect. Trebuie să ai o conducere legitimă care să-şi asume aceste alegeri.

Voi candida cu siguranţă la funcţia de preşedintele al Partidului Social Democrat. Am stabilit deja că vom merge pe moţiuni, pe echipe şi cu un proiect politic coerent. Cred că o viitoare guvernare sau o viitoare opoziţie trebuie să se strângă în jurul unui proiect politic coerent”, a declarat Marcel Ciolacu.