Evenimentul Zilei > Politica > Ciolacu flutură, din nou, moțiunea și acuză Guvernul că a scăpat situația de sub control
Ciolacu flutură, din nou, moțiunea și acuză Guvernul că a scăpat situația de sub control

Ciolacu flutură, din nou, moțiunea și acuză Guvernul că a scăpat situația de sub control

,,Totul li s-a întors în cap și noi nu știm adevărul în acest moment. De aceea am solicitat domnului Orban să trimită, de urgențăm o informare la Parlament, dacă au scăpat sau nu situația de sub control”, a spus Ciolacu într-o intervenție telefonică la România TV.

Redăm cateva pasaje din  discuția telefonică:

Realizator: Păi, asta e și informația de Breaking News, adică ce să ne așteptăm? Dacă au scăpat situația de sub control înseamnă că intrăm din nou în stare de urgență în august?

Marcel Ciolacu: Eu nu cred, cred că este în continuare o manipulare a cifrelor, în funcție de cum le arată sondajele de opinie, mai sperie sau nu românii. Nu știu dacă să facă sau nu alegerile. De aceea, guvernul are obligația față de Parlament să trimită o informare fără minciuni, numai cu adevăruri, cu lucruri concrete. Repet, să știm odată care este numărul de cazuri noi zilnice, nu de cazuri reconfirmate, și să se joace cu aceste cifre.

Realizator: Și, în funcție de ceea ce vor prezenta în Parlamentul României, ce va face PSD-ul? Pentru că, în egală măsură, înțelegem că a venit deja acea hotărâre de guvern pentru organizarea alegerilor spre finalul lui septembrie. Asta înseamnă 18.000 de secții de vot, în care sunt peste 20 de oameni, în care teoretic vor intra multe milioane de români.

Marcel Ciolacu: Este atributul guvernului. Parlamentul a creat cadrul legislativ. Guvernul trebuie să gestioneze. Dar nu se mai poate, gata, s-a depășit orice limită a minciunii și a manipulării! În acest moment, guvernul trebuie să vină în fața Parlamentului nu numai pentru forțele politice, dar toți românii să aflăm exact cu ce avem de-a face. Nimeni nu… situația economică este din ce în ce mai alarmantă, nimeni nu vine nici cu cifre pe această situație economică. Nu se… gata, s-a terminat cu acest circ mediatic, cu diverși specialiști care se ceartă între ei! Trebuie o schimbare totală a abordării acestei pandemii. Nu mai au niciun fel de credibilitate!

Realizator: Adică, puteți…

Marcel Ciolacu: Trebuie să vină, mai ales în… e forul principal al oricărei democrații în lume, Parlamentul României…

Realizator: Așa este…

Marcel Ciolacu: În toate statele europene, primii miniștrii și președinții de state au venit în fața parlamentului și au spus atât situația economică, cât și situația pandemiei. Numai în România se manipulează prin televiziuni, prin mass media, cu informații false venite de la guvern.

Realizator: Dar de ce spuneți dumneavoastră că sunt false? Ce suspectați în acele raportări? Într-adevăr, nu e clar câți sunt noi și câți sunt retestați; asta, într-adevăr.

Marcel Ciolacu: Un lucru foarte important, ca să știm, de fapt, rata de infectare.

Realizator: Rata de pozitivare. Da, pentru că deja aceste raportări record din ultimele două săptămâni din România au generat o izolare a țării; nu mai departe de ieri, până și italienii au spus că te primesc în Italia doar cu 14 zile de carantinare. Ştim foarte bine că acolo avem o diasporă de aproximativ 2 milioane de oameni, care voiau să mai vină pe aici prin țară. Adică, am vrea să știm ce pregătește PSD-ul, dacă guvernul, nu știu, poate luni nu va veni cu cifrele astea.

Marcel Ciolacu: Noi am anunţat foarte clar. Dar este normal când iei o decizie politică să ai anumite informaţii, dar noi am anunţat foarte clar că vom depune moțiune de cenzură şi o să depunem această moţiune de cenzură.

Realizator: Aici voiam să ajung. Câte semnături aţi strâns și ce ați făcut în sensul acesta, dar îmi răspundeți după 20 de secunde, vă rog.

Marcel Ciolacu: Avem discuţii cu toţi liderii cu reprezentare în parlament pentru depunerea acestei moţiuni de cenzură. Avem primul draft al moțiunii, finalizăm la acest sfârșit de săptămână și cartea neagră a guvernării și a gestionării situației COVID-ului, ca să vadă românii, să avem suficiente argumente clare că au gestionar dezastruos toată situația până acum. Am devenit ţară roșie pentru toată Europa. Este incredibil cum s-a ajuns aici.

Realizator: Păi, da, dar eram campionii Europei în sens pozitiv acum o lună şi jumătate şi acum am devenit ciumă.

Marcel Ciolacu: Pentru că nu testam. De fapt, am ascuns adevărul, ca să ne lăudăm la televizor, să iasă preşedintele Iohannis cu un grafic şi să ne arate cât de bine a gestionat guvernul această pandemie. Iar acum s-a aflat adevărul. Fiindcă multe dintre testări iarăși nimeni nu ne spune câte testări face statul român și câte testări merg oamenii și se fac în particular.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: