Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, într-un interviu acordat DCnews că în partidul pe care îl conduce lucrurile sunt liniștite și că nu se pune la cale nici un puci prin care să fie răsturnat. Ciolacu a dezmințit informațiile apărute în ultima vreme despre așa zisele nemulțumiri ale liderilor PSD din Moldova, care i-ar dori demisia.

Președintele interimar admite, însă, că există diferențe de opinie dar spune că acestea sunt normale într-un partid de o asemenea mărime, așa cum este PSD.

„Nu există niciun puci. Toți colegii au dreptul să vorbească. Cât timp vorbim în parametrii normali fără jigniri și pe argumente este tot ceea ce își poate dori un lider de partid. În Moldova au fost și alte opinii decât cele ale mele. Lucru absolut normal. E normal ca în interiorul partidului să existe o competiție. Orice competiție duce la progres. Faptul că la Congres se va merge cu o echipă și un proiect politic consider că e în acest moment o necesitate”, a declarat Marcel Ciolacu, într-un interviu acordat DC News.

În ultima perioadă, în spațiul public, au apărut mai multe informații potrivit cărora, mai mulți lideri ai PSD din teritoriu, în special din zona Moldovei ar fi nemulțumiți de activitatea lui Marcel Ciolacu în fruntea partidului. Printre cei nemulțumiți se numără Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui, Ionel Arsenie – PSD Neamț, Marian Oprișan – PSD Vrancea etc.

Aceștia i-ar fi reproșat liderului interimar că ar fi mult prea moale, în opoziție, față de guvernarea PNL și i-au cerut reacții mai dure și mai virulente la adresa Guvernului și a președintelui Klaus Iohannis. De asemenea, rebelii susțin că partidul stagnează în sondajele de opinie, de trei luni, deși sunt premise să crească, având în vedere gafele și bâlbele pe care le comit liberalii la guvernare.

Pe cale de consecință, în partid s-ar pune la cale răsturnarea lui Marcel Ciolacu, fie la viitorul congres de alegeri, fie înainte și înlocuirea sa cu Sorin Grindeanu.