Evenimentul Zilei > Politica > Ciolacu: „Desemnarea lui Florin Cîţu este o glumă şi o sfidare la adresa Parlamentului”
Ciolacu: „Desemnarea lui Florin Cîţu este o glumă şi o sfidare la adresa Parlamentului”

Ciolacu: „Desemnarea lui Florin Cîţu este o glumă şi o sfidare la adresa Parlamentului”

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat într-o emisiune televizată că desemnarea lui Florin Cîţu ca premier este o glumă şi o sfidare la adresa Parlamentului. 

„Se pare că în continuare președintele României și PNL doresc o instabilitate politică și o criză politică prelungită. Este o glumă propunerea președintelui și o sfidare la adresa Parlamentului. Eu mă așteptam ca domnul Cîțu să iasă să ne spună cum a împrumutat 10 miliarde de euro în trei luni și jumătate și mai ales pe ce i-a cheltuit.

Domnul Cîțu, revenim, este cel care e urmărit de spionii ruși, deci efectiv este ridicolă desemnarea domnului Cîțu. Categoric excludem să votăm. Este ministrul chemat periodic în Parlament și care refuză să vină să prezinte cifrele. Nu s-a întâmplat în istoria post decembristă, în 30 de ani, așa ceva”, a spus Marcel Ciolacu la România TV.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că Ludovic Orban şi-a depus mandatul de prim-ministru desemnat şi că a convocat pentru miercuri consultări cu partidele pentru desemnarea unui nou premier. Iohannis a precizat că miercuri ar putea avea loc „o desemnare„ şi că se va asigura că face „o desemnare bună”.

Florin Vasile Cîţu a urmat studiile la Colegiul Grinnell din cadrul Universității de Stat din Iowa, specializându-se în domeniul economic. Născut în 1972, Florin Cîțu este licențiat în economie la Grinnell College, SUA, 1996, doctorand în macroeconomie și economie internațională la Iowa State University, având și un master în economie la această Universitate.

A lucrat ca economist pentru Banca Națională a Noii Zeelande, în perioada 2001-2003 și pentry Banca Europeană de Investiții, Luxemburg, în perioada 20003-2005. A fost economist ștef și ulterior Head of Financial Markets la ING Bank, București, în perioada 2006-20011.

Ministrul desemnat al finanțelor, Florin Cîțu, a fost primul membru al Cabinetului Orban 2 audiat în comisiile de specialitate. Comisia a dat un aviz negativ chiar dacă votul din comisie a fost de 18 voturi pentru și 18 voturi împotrivă.

La precedenta audiere, când a fost învestit primul Guvern Orban, Cîțu a primit tot un aviz negativ.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: