Evenimentul Zilei > Politica > Ciolacu are niște bănuieli: Ce-ați făcut cu cele 10 miliarde de euro împrumutate?
Ciolacu are niște bănuieli: Ce-ați făcut cu cele 10 miliarde de euro împrumutate?

Ciolacu are niște bănuieli: Ce-ați făcut cu cele 10 miliarde de euro împrumutate?

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, lansează un atac devastator la adresa Guvernului PNL, acuzându-l de incompetență și proastă gestionare a banilor publici. Ciolacu susține că Ludovic Orban și echipa sa nu au nici o soluție pentru relansarea economiei în contextul pandemiei de coronavirus și că lasă lucrurile în voia sorții. Ciolacu estimează că va urma o perioadă foarte dificilă, cu reduceri salariale și măsuri de austeritate pentru că liberalii sunt incapabili să ia măsuri concrete.

Marcel Ciolacu acuză Guvernul liberal că a împrumutat, din decembrie și până acum, suma de 10 miliarde de euro, iar acest lucru nu se vede pe niciunde în economie. Banii din împrumuturi au dispărut fără ca nimeni să poată spune ce s-a întâmplat.

„Guvernul acesta de incompetenți nu ia nicio măsură reală de sprijin pentru populație și companii tocmai pentru a duce economia în prăpastie. Urmează să se vaite că nu mai sunt bani de pensii si salarii. Au început deja! Iar după ce pun economia în gard, vor cheama Fondul Monetar Internațional să-i ajute pentru că sunt incapabili. Testați cât mai mult ca să reporniți economia! Altfel vom avea tăieri de salarii și pensii, milioane de șomeri și o scădere dramatică a nivelului de trai”.

Marcel Ciolacu vorbește despre ceea ce s-a întâmplat în lunile noiembrie și decembrie 2019, când Guvernul PNL a cheltuit peste 17 miliarde lei pentru depăgubiri, alocări electorale către primarii PNL, rambursări de TVA către firme de casă, achiziții la preț dublu și reduceri de taxe în favoarea băncilor.

„Mulți români abia dacă mai au bani pentru o lună ca să supraviețuiască. Economia este cu un picior în groapă. Guvernul nu are niciun plan de redresare economică. Rezultatul? Șomaj și sărăcie, asta ne așteaptă. Austeritate! Consiliul Fiscal vorbește despre o cădere de 9%, despre un deficit bugetar de peste 10% din PIB, iar agentiile de rating estimează o explozie a datoriei în PIB la peste 43%. Toate cele 3 mari agenții de rating au redus perspectiva de la Stabil la Negativ. Adică ZERO încredere în actualul guvern!”, a arătat liderul PSD în postarea de pe Facebook.

Campioni la propagandă

Marcel Ciolacu acuză faptul că România trăiește doar din împrumuturi și că Guvernul este incapabil să ia vreo măsură pentru redresarea economică și pentru protejarea populației, în contextul pandemiei de coronavirus. Liderul PSD a menționat de eșecul programului de susținere a IMM-urilor, lansat de Ministerul Finanțelor Publice, care a cedat după câteva ore.

„Dar la propaganda ieftină PNL e campion. Seară de seară românii aud de la Orban si Iohannis: «vom face», «vom analiza», «vom evalua». În realitate nu se întâmplă nimic concret. Polonia are deja funcțional «Scutul pentru apărarea populației și firmelor împotriva efectelor crizei coronavirus». Polonia ajută populația și firmele cu un program de 10-15% din PIB. La noi NIMIC! Au trecut 42 de zile și mulți dintre oamenii pe care i-ați trimis în șomaj nu au primit niciun leu. Au trecut 42 de zile și niciun IMM nu a primit vreun leu sprijin”, a precizat Marcel Ciolacu.