Ciocniri sângeroase la Cairo între creştini şi poliţie. 23 de oameni au fost ucişi | VIDEO

Ciocniri sângeroase la Cairo între creştini şi poliţie. 23 de oameni au fost ucişi | VIDEO

Cel puţin 23 de oameni au murit aseară, în urma violenţelor sângeroase izbucnite la Cairo între forţele de securitate şi creştinii copţi. Autorităţile egiptene au decretat stare de asediu în centrul capitalei, premierul Essam Sharaf declarând că naţiunea este "în pericol", relatează BBC. Sunt cele mai violente incidente, de la alungarea regimului lui Hosni Mubarak, în primăvară.

UPDATE 17.25 Guvernul de la Cairo a decis declanşarea unei achete pentru stabilirea vinovaţilor, în urma confruntărilor violente de aseară, anunţă BBC. Confruntările au izbucnit în provincia Aswan, după ce o biserică a creştinilor copţi ar fi fost atacată de musulmani.

Violenţele s-au soldat cu 23 de morţi şi 174 de răniţi, potrivit unui bilanţ furnizat de Ministerul Sănătăţii şi citat spre miezul nopţii de televizunea publică. Copţii - care reprezintă între 6 şi 10% din populaţia de 80 de milioane de locuitori a ţării - au demonstrat ieri la Cairo, iniţial paşnic. Ei acuză Consiliul militar al ţării că dă dovadă de o prea mare indulgenţă faţă de autorii unui şir de atacuri împotriva creştinilor înregistrate în ultima perioadă.

Protestul a degenerat ulterior în ciocniri cu forţele de ordine în apropiere de sediul televiziunii de stat, care a difuzat a imagini cu vehicule ale armatei care ardeau şi cu încăierări între protestatari şi forţele de ordine. Tensiunile interconfesionale s-au amplificat în ultimele luni pe fondul vidului politic şi de securitate. Dincolo de ciocnirile dintre poliţie şi creştini, sunt implicate şi alte grupuri.

Ne puteți urmări și pe Google News

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/2Slf8nFcjQg" width="560" frameborder="0" height="315"></iframe>