Amfitrionul de la „Happy Hour“ şi viitoarea lui soţie, Andra, îşi vor reuni familia anul acesta, în jurul mesei de Paşte. „Vom fi alături de părinţi. Sperăm să putem reuni toată familia în jurul nostru, pentru că ea e tot ce contează, indiferent de locul în care se va petrece asta“, spune Cătălin.

În toiul pregătirilor pentru aşteptatul eveniment, Andra îşi va pune şorţul de bucătărie ca să prepare cozonacii, cot la cot cu mama ei. „Eram nelipsită în copilărie de la pregătirile mamei pentru masa de Paşte şi îmi băgam năsucul peste tot! Şi acum o ajut pe mama la pregătirea bunătăţilor şi nu renunţ la ritualul luării Luminii din Noaptea de Înviere“.

În plus, Andra şi Cătălin vor încondeia ouăle de Paşte împreună. „Cred că o să încondeiăm ouăle de Paşte împreună, ca orice cuplu. Dar va fi mai mult o joacă, o să ne distrăm pictând ouă!“, spun ei. Mai mult, prezentatorul emisiunii „Happy Hour“ declară că este cel mai mare fan al tradiţiei ciocnirii ouălor de Paşte, luând cât se poate de în serios confruntarea în care se ciocnesc ouăle: „Eu sunt cel care dă mereu startul unor adevărate competiţii la capitolul ciocnit ouă“, se amuză Măruţă.

Trucurile lui Măruţă


Pentru Cătălin, Paştele nu înseamnă numai reuniune cu familia, împăcare cu sine şi cu ceilalţi, dar şi amintiri care vin în cascadă odată cu mirosul cozonacilor. „Îmi amintesc cât de mult îmi plăcea, când eram puşti, să stau cu mâinile în coca de cozonac şi să fac tot felul de forme haioase. Acum nu se mai întâmplă asta, însă de Paşte nu renunţ la mersul la biserică, în noaptea de Înviere, la masa de Paşte în familie şi, bineînţeles, la competiţia mea cu ouă roşii“.

Această distracţie domestică este ţinută sub control de amfitrionul „Happy Hour“ cu anumite trucuri deprinse din copilărie: „Ştiu unul pe care l-am învăţat când eram mic: întotdeauna trebuie să testezi oul bătând uşor cu degetul în el, şi cel care are sunetul mai slab, mai subţire, este cel mai potrivit pentru întrecere. Poţi să foloseşti şi ouăle de bibilică, pentru că au coaja foarte tare, sau poţi să te aventurezi şi să faci o gaură foarte mică, cu un ac, în coaja oului… Până la urmă însă toate trucurile acestea s-au dovedit de multe ori a fi doar poveşti, importantă a fost întotdeauna bucuria de a ciocni ouăle roşii cu cei dragi“.

Decoraţiuni specifice


Aranjarea casei după gusturile proprii, dar în spiritul Sfântului Paşte, este una dintre provocările cărora Andra şi Cătălin le dau curs cu entuziasm, lucru care li se întâmplă şi în perioada Sărbătorilor de Iarnă. Îşi decorează apartamentul în spiritul Sărbătorii Pascale, cu ouă pictate şi iepuraşi. „Fiecare sărbătoare este un prilej să ne amenajăm casa“, povesteşte Măruţă. „Aşa că de Paşte vom avea parte de atmosfera specifică acestei Sărbători şi vom pune pe masă ouă roşii şi cozonac“. Nu ne mai rămâne decât să le urăm nu numai casă de piatră, pentru că probabil undeva în vară îşi vor uni destinele, ci şi… casă frumoasă!

INTERVIU
RAPID

EVZ TV:
Care sunt cele mai frumoase amintiri de Paşte din copilărie şi la ce ritual de Paşte nu renunţaţi tocmai de dragul acestora?
Cătălin: Îmi amintesc cât de mult îmi plăcea, când eram puşti, sa stau cu mâinile în coca de cozonac şi să fac forme haioase. Acum nu se mai întâmplă asta, însă de Paşte nu renunţ la mersul la biserică în Noaptea de Înviere, la masa de Paşte în familie şi, bineînţeles, la competiţia mea cu ouă roşii.

Andra:
Eu eram nelipsită de la pregătirile mamei pentru masa de Paşte şi îmi băgam năsucul peste tot! Şi acum o ajut pe mama la pregătirea bunătăţilor de Paşte şi nu renunţ la ritualul luării Luminii de Înviere.

Cătălin, eşti un om
credincios? Te-ai spovedit vreodată?
De ce să mă spovedesc, sunt atât de tânăr şi fără de păcate! Glumesc! Fiecare dintre noi are momentele lui de reculegere, de împăcare cu sine, şi cred că acest subiect ar trebui să rămână ceva personal.

În cazul cuplului
vostru totul pare să meargă bine! Cum reuşiţi să fiţi atât de uniţi şi de echilibraţi?
Noi ne bucurăm că lumea ne consideră aşa, probabil că suntem atât de uniţi pentru că noi comunicăm foarte bine, vorbim despre orice şi ne sfătuim, avem încredere unul în celălalt … toate astea contează foarte mult în dragoste.