Cele două cinematografe, prezentate ieri de compania britanică The Light, vor avea şapte, respectiv opt săli, care dispun de facilităţi de proiecţie digitală 3D. Acestea garantează o calitate mai bună a imaginii. Fiecare dintre cele două cinematografe are o capacitate de până la 1.500 de locuri.

Investitorii nu au decis nivelul preţurilor biletelor la film, însă au precizat că acestea nu vor fi exagerat de mari. Pe de altă parte, oamenii îşi vor putea achiziţiona tichetele on-line, prin SMS, de la automatele de bilete sau de la casele din interiorul mallurilor. „Filmele vor fi principala noastră atracţie: de la cele mai recente superproducţii aduse de la Hollywood până la un larg portofoliu de producţii internaţionale şi cele mai bune filme româneşti“, a precizat John Sullivan, fondatorul The Light.

De altfel, în sălile de cinema se vor prezenta atât filme, cât şi spectacole, concerte live, de operă şi show-uri de modă, meciuri de fotbal şi curse de Formula 1, după cum au precizat organizatorii. Totodată, cinematografele vor pune la dispoziţia vizitatorilor o serie de spaţii de relaxare, de tip lounge.

Primul cinematograf The Light, cel din Liberty Center din Bucureşti, va fi lansat pe 30 octombrie, după deschiderea complexului comercial. Şi cinematograful din Oradea va fi inaugurat tot în toamna acestui an.

INOVATIV

La film, cu ochelari

Digital 3D, lansat de compania Real D din Beverly Hills, permite o calibrare aproape ideală a imaginilor văzute cu ochiul stâng şi a celor văzute cu ochiul drept. Inventat de americanul Lenny Lipton, sistemul Real D este o nouă tehnologie stereoscopică de proiecţie 3D care permite vizualizarea filmelor 2D şi 3D folosind un singur proiector digital, ce poate transmite 144 de imagini pe secundă. Spectatorii peliculelor 3D primesc, pentru vizionarea filmelor, ochelari speciali.