Evenimentul Zilei > Politica > Cine vrea șefia PSD, la congres. Dezvăluiri din interiorul CEx
Cine vrea șefia PSD, la congres. Dezvăluiri din interiorul CEx

Cine vrea șefia PSD, la congres. Dezvăluiri din interiorul CEx

Ședința Comitetului Executiv doar a calmat puțin în PSD, dar nu le-a limpezit definitiv.

Viitorul rămâne agitat și o recunoaște chiar Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1 al Capitalei. Personaj cu greutate în partid, Tudorache afirmă că doi lideri își dispută șefia și vor candida în alegerile viitoare.

În direct la Antena 3, edilul Sectorului 1 a dezvăluit că, până în prezent, Gabriela Firea și Marcel Ciolacu sunt singurii care au anunțat că vor candida la Congres pentru funcția de președinte al PSD!

„Președintele interimar și-a ales o echipă de conducere pentru o perioadă de o lună și jumătate, până la congres. Puteam să așteptăm Congresul la anul, cu actuala conducere, dar eu cred că am fi pierdut mai mult timp. A fost o decizie colectivă. Demisia este, totuși, un act unilateral”, a spus Tudorache.

În momentul în care a fost întrebat dacă partidul trece printr-o criză de leadership, Daniel Tudorache a răspuns: „E un proces normal pentru un partid care a pierdut alegerile. În momentul de față știu două persoane care vor să candideze la congres, Marcel Ciolacu și Gabriela Firea”.

Pe de altă parte, Tudorache a lansat și o invitație pentru celelalte partide politice în vederea încheierii unor alianțe cu PSD: „Eu sunt unul dintre cei care și în CEx a cerut să nu rămânem izolați. Am cerut o colaborare cu Pro România și ALDE. Nu s-a dorit în acel moment. Pot să vă spun că Marcel Ciolacu este unul dintre adepții acestei neizolări a PSD. Ușa PSD-ului e deschisă pentru alianțe”.