Viitorul rămâne agitat și o recunoaște chiar Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1 al Capitalei. Personaj cu greutate în partid, Tudorache afirmă că doi lideri își dispută șefia și vor candida în alegerile viitoare.

În direct la Antena 3, edilul Sectorului 1 a dezvăluit că, până în prezent, Gabriela Firea și Marcel Ciolacu sunt singurii care au anunțat că vor candida la Congres pentru funcția de președinte al PSD!

„Președintele interimar și-a ales o echipă de conducere pentru o perioadă de o lună și jumătate, până la congres. Puteam să așteptăm Congresul la anul, cu actuala conducere, dar eu cred că am fi pierdut mai mult timp. A fost o decizie colectivă. Demisia este, totuși, un act unilateral”, a spus Tudorache.

În momentul în care a fost întrebat dacă partidul trece printr-o criză de leadership, Daniel Tudorache a răspuns: „E un proces normal pentru un partid care a pierdut alegerile. În momentul de față știu două persoane care vor să candideze la congres, Marcel Ciolacu și Gabriela Firea”.

Pe de altă parte, Tudorache a lansat și o invitație pentru celelalte partide politice în vederea încheierii unor alianțe cu PSD: „Eu sunt unul dintre cei care și în CEx a cerut să nu rămânem izolați. Am cerut o colaborare cu Pro România și ALDE. Nu s-a dorit în acel moment. Pot să vă spun că Marcel Ciolacu este unul dintre adepții acestei neizolări a PSD. Ușa PSD-ului e deschisă pentru alianțe”.