Această variantă a interimatului Alinei Gorghiu în fruntea partidului este susținută și de fostul co-președinte Vasile Blaga, care în contextul valului de demisii a liderilor din teritoriu cauzate de înfrângerea PNL la alegerile parlamentare, vrea să împiedice destabilizarea formațiunii de dreapta. Un alt motiv pentru care Gorghiu ar fi o soluție pentru formula de interimat ar fi faptul că liberalii nu au alte opțiuni viabile pentru această funcție. 

Ilie Bolojan, ar fi fost o altă variantă de interimat, cu toate că își va da demisia din funcția de secretar general al PNL. Totuși, atunci când i s-a propus acest lucru el a refuzat vehement. Adriana Săftoiu, cea care și-a asigurat un mandat de deputat la alegerile parlamentare de duminică, ar fi o altă posibilitate de interimat. Raluca Turcan și-a exprimat dorința de a prelua șefia interimară a PNL, având în vedere și scorul bun pe care partidul l-a obținut la Sibiu, unde a fost cap de listă la parlamentare.Cu toate acestea, liberalii din conducerea centrală și câțiva din organizație s-au opus.

Cert este că o decizie va fi luată în acest sens în această seară, la întâlnirea pe care Alina Gorghiu o va avea cu 20 de lideri PNL ai organizațiilor din teritoriu care au scos un scor peste media națională la alegerile parlamentare. Ulterior, decizia urmează să fie validată în BPN al PNL care se va desfășura la Parlament, marți, la ora 12.00.