Documentele arată că, în jur de 240 de soldați activi și rezerviști sunt Rastas, care se închină lui Ja și cred că fumatul de canabis este un sacrament.

De asemenea, 20 de angajați au spus că au urmat modul de viață al wicca.

Detalii despre credințele soldaților, marinarilor și aviatorilor au fost obținute prin Legea privind libertatea informațiilor.

„Soldații pot aparține oricărei religii doresc, atâta timp cât nu este ilegal în conformitate cu dreptul civil și este compatibil cu valorile și standardele armatei.
Când vă alăturați, veți fi întrebat despre religia dvs. sau despre alt sistem de credințe, însă soldații sunt judecați numai prin acțiunile lor. Puteți alege non-religioși / umaniști. Aceste informații vor fi afișate pe discurile de identitate”, au spus surse oficiale ale armatei britanice.
Paganismul se concentrează pe închinarea la natură și își găsește rădăcinile în religiile tradiționale ale Marii Britanii antice.

Iar păgânii – care consideră Stonehenge un loc de pelerinaj – se închină zeiților, precum și zeilor și cred în existența spiritelor și a altor ființe magice.

Conform Legii privind egalitatea din 2006 este ilegal ca șefii forțelor armate să discrimineze pe baza convingerilor cuiva.

Ministerul Apărării a declarat: „Ori de câte ori este posibil, ne străduim să oferim celor care doresc să facă acest lucru oportunitatea de a-și exercita convingerile religioase, cu condiția ca practica lor să nu intre în conflict cu valorile și standardele de bază ale Armatei”, potrivit thesun.co.uk