Evenimentul Zilei > International > Cine sunt cei OPT măcelari care au însângerat Parisul. Teroriștii sunt conectați cu un suspect ARESTAT în GERMANIA care a venit însă din MUNTENEGRU
Cine sunt cei OPT măcelari care au însângerat Parisul. Teroriștii sunt conectați cu un suspect ARESTAT în GERMANIA care a venit însă din MUNTENEGRU

Cine sunt cei OPT măcelari care au însângerat Parisul. Teroriștii sunt conectați cu un suspect ARESTAT în GERMANIA care a venit însă din MUNTENEGRU

Un pașaport sirian ar fi fost găsit asupra unuia din teroriștii kamikaze care s-au aruncat în aer la Stade de France. De asemenea, este foarte posibil ca un bărbat arestat în Germania săptămâna trecută pentru posesie ilegală de armament să aibă legătură cu măcelul organizat vineri seară în capitala Franței. Informația a fost confirmată de un înalt oficial al landului Bavaria. Potrivit publicației L`Express, o femeie ar fi de asemenea, implicată, în masacrul de la Bataclan.

Chiar dacă Statul Islamic a revendicat oficial terifiantele atentate simultante de vineri searp, indentitatea executanților acestora rămâne, deocamdată, în ceață. Din primele informații reiese că ar fi vorba de opt asasini care au semănat moarte și teroare în șapte zone din Paris. Martorii oculari spun că erau persoane tinere, sigure pe ele, care au acționat cu fețele descoperite.

Opt trupuri care se presupune că aparțin teroriștilor au fost găsite la locurile atentatelor. Trei în apropiere de Stade de France, unde se desfășura partida amicală Franța-Germania. Atacatorii de aici au purtat centuri explozive, metodă la care au recurs și trei din cei patru teroriști care au pătruns, în timpul concertului trupei Eagles of Death Metalm, în incinta sălii de concerte Bataclan și au curmat viețile a cel puțin 82 de oameni nevinovați. Cel de-al patrulea a fost doborât de focurile trase de trupele de interveție, dar a expodat în momentul în care s-a prăbușit la pământ. Un alt teroristr explodat a fost găsit pe bulevardul Voltaire. Și acesta din urmă s-a aruncat singur în aer, dar gestul său nu a produs victime.

Bineînțeles, principala preocuapre a anchetatorilor este în prezent să afle dacă mai sunt teroriști implicați în mascacrul de vineri care să fie reușit să dispară în viața de la locurile atentatelor. În comunicatul său, jihadiștii Statului Islamic menționează însă doar opt persoane. Dar, cu siguranță, aceștia nu acționat singuri. Trebuie căutați complicii. La un moment dat, pe parcursul zilei de vineri, postul de televiziune TF1 informa despre urmărire unui suspect pe străzile Parisului. Până sâmbătă seară, nici poliția, nici parchetul din Paris nu au informat însă oficial cu privire la alți posibili suspecți cărora să le fi luat urma.

Pe de altă parte, presa germană susține că un bărbat, arestat săptămâna trecută în Germania pentru posesie de arme automate și explozivi, are legătură cu tragedia de vineri seară. Arsenalul a fost descoperit în mașina cu care se deplasa. Potrivit Le Figaro, bărbatul a venit din Muntenegru. Informația a fost confirmată și de către premierul landului Bavaria, Horst Seehofer.

Identificarea teroriștilor se va face cu ajutorul testelor de ADN care deja au început. Ar putea fi însă o operațiune de durată pentru că trupurile sunt ”praf și pulbere”, după cum s-a exprimat un oficial francez, citat de L`Express.  Acesta a confirmat faptul că unul dintre atacatori a fost deja identificat grație amprentelor digitale și că ar fi vorba despre un tânăr de naționalitate franceză ale cărui convingeri radicale erau cunoscute de autorități.

De asemenea, potrivit France 2, un pașaport sirian a fost găsit asupra unuia din teroriștii kamikaze de la Stade de France. Același post de televiziune relata, la un moment dat, că ar fi vorba și despre un pașaport egiptean. Este posibil însă ca documentele cu pricina să fie însă false.

Un alt post de televiziune, Europe1, a relatat mărturia unor oameni prezenți la Bataclan în momentul atactului care ar fi declarat că printre teroriști s-ar fi aflat și o femeie.

Iată cum conturează jurnalistul Julien Pearce, de la Europe1, prezent într-unul din cele șapte locuri în care a lovit teroarea, portretul unuia din oamenii morții care a operat cu fața descoperită: ”am putut să remarc că era deosebit de tânăr. Nu aveam mai mult de 20 de ani, Era îmbrăcat în negru și avea un început de barbă”.

Un alt martor ocular spune că unul din teroriști ar fi spus ”este vina lui Hollande, este vina președintelui vostru! Nu trebuia să se amestece în Siria”.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: