Cine sunt cei mai bogați mafioți din lume. Pe locul trei se află o femeie!

Cine sunt cei mai bogați mafioți din lume. Pe locul trei se află o femeie!

Cei mai bogați mafioți din lume au averi care rivalizează cu PIB-uri din țările sărace. Pe locul patru în acest clasament se află Frank Costello cu o avere estimată de 1 miliard de dolari. Supranumit „Primul Ministru al lumii interlope”, s-a aliat cu Lucky Luciano. A fost implicat în tot felul de operațiuni ale crimei organizate de la jafuri, extorcare, jocuri de noroc, furturi și narcotice.

De asemenea, a stabilit cea mai mare rețea de sloturi din New York și Louisiana. Imperiul lui Frank Costello a generat venituri de aproximativ 60 de miliarde de dolari. La momentul morții sale în 1983, Costello avea o avere netă egală cu 1 miliard de dolari.

Mafioți cu averi de miliarde

Leona Helmsley, singura femeie din acest top, avea o avere de 5 miliarde de dolari. Cunoscută drept „Regina ticăloșeniei”, era faimoasă pentru natura ei tiranică și lipsită de empatie. Comportamentul ei zgârcit și tratamentul dur față de angajați, vânzători și antreprenori au fost documentate pe scară largă.

Printre altele este cunoscută pentru faptul că a refuzat să le plătească celor care i-au renovat casa cele 8 milioane de dolari pe care le datora. Semion Mogilevich este unul dintre liderii mafioți care este în viață și a cărui avere este de 10 miliarde de dolari. Supranumit „șeful tuturor șefilor” al mafiei ruse, este reputat ca fiind unul dintre cei mai bogați și mai puternici criminali din lume.

Mogilevich, un cetățean ucrainean, israelian și rus, a fost implicat în numeroase activități criminale, inclusiv în uciderea sub contract. Din 2003, Mogilevich se află pe lista celor mai căutate de FBI.

Madoff păstrează primul loc

Pe primul loc în acest top este Bernie Madoff cu o avere de 17 miliarde de dolari. Bernie Madoff, numit adesea „ucigașul financiar”, a fost creierul celei mai mari scheme Ponzi din istorie.

Bernie Madoff le-a promis investitorilor săi randamente mari prin investiții în acțiuni și obligațiuni. Cu toate acestea, nu le-a investit niciodată banii. În schimb, a atras noi investitori să-i plătească pe cei vechi, perpetuând această schemă Ponzi timp de 17 ani.

Ne puteți urmări și pe Google News