Evenimentul Zilei > International > Cine sunt cei care au declanșat incendiile din Grecia. Guvernul de la Atena cere ajutorul SUA pentru a-i găsi
Cine sunt cei care au declanșat incendiile din Grecia. Guvernul de la Atena cere ajutorul SUA pentru a-i găsi

Cine sunt cei care au declanșat incendiile din Grecia. Guvernul de la Atena cere ajutorul SUA pentru a-i găsi

Incendiile din Grecia ar fi fost provocate de 15 piromani care au aprins simultan locuri din jurul Atenei. Guvernul de la Atena a cerut ajutorul Statelor Unite ale Americii pentru a-i putea găsi pe eventualii piromani.

Ipoteza unei acţiuni criminale a apărut după ce specialiştii greci au efectuat mai multe cercetări şi au descoperit că incendiile au pornit în 15 locuri diferite, în păduri, în jurul Atenei. Bilanţul tragediei a crescut astăzi la 81 de morţi, în timp ce alte câteva zeci de oameni sunt căutaţi în continuare, fiind daţi dispăruţi.

Procurorii greci au anunţat că această tragedie ar fi fost provocată pentru destabilizarea politică şi economică a ţării. Incendii Grecia. Trei zile de doliu naţional. Autorităţile de la Atena au decretat trei zile de doliu naţional după incendiile care au ucis cel puţin 81 de oameni, printre care şi un bebeluş de numai şase luni, şi au rănit peste 200.

De departe, cea mai afectată zonă este staţiunea Mati, situată la 40 de kilometri de capitala Atena. Întreaga staţiune a fost transformată în cenuşă, iar acolo, voluntarii Crucii Roşii au găsit 26 de cadavre carbonizate în curtea unei vile. Oamenii au fost înconjuraţi de flăcările ucigaşe şi nu au mai avut scăpare. Imaginile dezastrului au fost cu atât mai teribile cu cât ei au fost găsiţi îmbrăţişaţi.

Mulţi dintre oamenii care se aflau în staţiunea Mati au reuşit să se salveze după ce au intrat în mare. Alţi oameni au murit carbonizaţi în propriile maşini, după ce focul i-a surprins pe şosea. Numai în oraşul Rafina, peste 300 de maşini au fost arse complet.

Numeroase ţări au sărit în ajutorul Greciei cu avioane speciale pentru lichidarea incendiilor. Forţele Aeriene Române au trimis, în această dimineaţă, două avioane configurate pentru stingerea incendiilor.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: