Evenimentul ZileiActualitateCine sunt adevărați ambasadori ai României. Declarația președintelui Iohannis

Cine sunt adevărați ambasadori ai României. Declarația președintelui Iohannis

Cine sunt adevărați ambasadori ai României. Declarația președintelui Iohannis
Militarii români, felicitați de președintele Klaus Iohannis ."La ceas aniversar, aduc un omagiu militarilor căzuţi la datorie"

Cu ocazia Zilei Veteranilor din Teatrele de Operaţii, care este marcată azi, preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj militarilor  în care apreciază activitatea acestora. Șeful statului afirmă că militarii care participă la misiunile din străinătate sunt adevăraţi ambasadori ai României.

„Celebrarea Zilei Veteranilor din Teatrele de Operaţii ne oferă prilejul de a transmite recunoştinţa noastră pentru militarii întorşi din teatrele de operaţii şi de a ne omagia eroii căzuţi la datorie sub drapelul României. (…) România îşi îndeplineşte cu profesionalism angajamentele asumate că aliat şi membru al comunităţii internaţionale şi este un furnizor de securitate în Regiunea Mării Negre, o zonă cu multe şi dinamice provocări de securitate. Datorăm acest lucru, în mare măsură, militarilor prezenţi în teatre de operaţii din afară teritoriului naţional. Îmi exprim aprecierea faţă de cadrele militare române care participă la misiunile din Angola, Afganistan, Irak, Bosnia şi Herţegovina şi Kosovo şi care constituie adevărate exemple de competenţă profesională, de simţ al datoriei faţă de ţară şi de spirit de sacrificiu. Militarii noştri se bucură de respectul camarazilor din statele aliate şi partenere şi sunt adevăraţi ambasadori ai României, acolo unde interesele ţării noastre o cer”, a transmis Klaus Iohannis. Șeful statului spune că militarii care participă la operațiuni de risc sunt „animaţi de onoare şi de vocaţia ultimă de a-şi apăra ţara” , el mulțumindu-le și familiilor lor care înţeleg importanţa sprijinului pe care trebuie să îl acorde celor plecaţi pentru a contribui la promovarea României  şi la consolidarea statutului său de membru al NATO, UE şi partener strategic al SUA.

Ne puteți urmări și pe Google News

„La ceas aniversar, aduc un omagiu militarilor căzuţi la datorie, iar veteranilor din teatrele de operaţii le urez multă sănătate şi succes în activitate”, transmite Iohannis.

Şeful statului anunță că data de 11 noiembrie este sărbătorită în toată Europa şi marchează aplicarea, în anul 1918, a Armistiţiului semnat între Puterile Antantei şi Germania, prin care a fost încheiat Primul Război Mondial, fiind create condiţiile favorabile realizării Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.


Accesează: