Evenimentul Zilei > Politica > Cine se bate să ajungă parlamentar în Diaspora
Cine se bate să ajungă parlamentar în Diaspora

Cine se bate să ajungă parlamentar în Diaspora

USR a reușit să-l „agațe” pentru alegerile parlamentare, pe listele din Diaspora, pe Manuel Costescu, fost secretar de stat în Ministerul Economiei.

 El va deschide lista la Camera Deputaților. Înainte de a ajuge în Cabinetul Cioloș, sibianul de 40 de ani a fost corporate banker la filiala din Londra a băncii americane JP Morgan. La Senat, USR deschide lista cu Radu Mihail, antreprenor și specialist în comunicații, care locuiește în Paris.

Spania şi R.Moldova, pepiniere

PSD deschide lista la Camera Deputaţilor cu Veaceslav Șaramet, un tânăr de 29 de ani din R. Moldova, care în 2014 a candidat la europarlamentare. La Senat, socialdemocrații îl propun pe Vili Sârbu, un avocat din Spania.

Liberalii i-au propus pentru alegeri în Diaspora pe Mihai Voicu la Camera Deputaţilor și Viorel Badea la Senat. Voicu e parlamentar de Dolj de 12 ani, Badea e la al doilea mandat de senator în Diaspora.

ALDE deschide lista cu Aurelian Mihai, deputat de Diaspora ales pe listele PPDD. El locuiește de peste 10 ani în Spania. La Senat, ALDE propune un medic din R. Moldova, Corneliu Răduță. Președintele FADERE, Daniel Țecu, stabilit în Madrid, deschide lista PMP la Senat, iar la deputați – jurnalistul Constantin Codreanu din R. Moldova

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: